Ο «ΠΕΡΠΑΤΩ» ενας απο τους 15 δικαιουχους οργανισμους της δωρεας 1 εκατ. ευρω της Visa Hellas

Τα χρήματα της Δωρεάς θα διατεθούν για την αγορά εξοπλισμού για τις δράσεις που αφορούν στην αυτόνομη διαβίωση ατόμων με αναπηρία

Ανάμεσα στους 15 κοινωφελής οργανισμούς της χώρας μας οι οποίοι θα λάβουν συνολικά έως και 1.000.000 ευρώ για την ενίσχυση του έργου τους από την Visa Hellas, βρίσκεται και ο «δικός» μας Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ».
 
Όπως ανακοινώθηκε χθες ο «ΠΕΡΠΑΤΩ» είναι ένας από τους 15 συλλόγους που επιλέχθηκαν από την Visa Hellasστο πλαίσιο της Δράσης “Visa Solidarity Project”όπου για κάθε αγορά με τη χρήση πιστωτικών, χρεωστικών ή προπληρωμένων καρτών Visa που έχουν εκδοθεί από τα εδρεύοντα στην Ελλάδα πιστωτικά ιδρύματα “ALPHA BANK”, “Τράπεζα Αττικής”, “Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος”, “Eurobank”, “Τράπεζα Πειραιώς” και το εν Ελλάδι υποκατάστημα της “HSBC”, θα διατίθεται στους οργανισμούς που επιλέχθηκαν τοποσό δύο λεπτών του ευρώ (0,02 ευρώ) και μέχρι του συνολικού ποσού του ενός εκατομμυρίου ευρώγια όλη τη διάρκεια της Δράσης.
 
Η δράση ξεκίνησε στις αρχές του τρέχοντος έτους και θα διαρκέσει έως και τις 30 Δεκεμβρίου του 2016 και σκοπός της είναι να συγκεντρωθεί και να προσφερθεί ποσό μέχρι και ένα εκατομμύριο ευρώ στους εξής οργανισμούς: Το Χαμόγελο του Παιδιού, Παιδικά Χωριά SOS, Γιατροί του Κόσμου – Ελληνική Αντιπροσωπεία, Μαζί για το Παιδί, Η Κιβωτός του Κόσμου, Δεσμός, Περπατώ / ΚΕΑΔΑ, Hellenic Hope, Ορφανοτροφείο Θηλέων Μέλισσα, PRAKSIS, Tο Εργαστήρι, Παιδικό χωριό Φίλυρο, Περιοδικό Δρόμου Σχεδία, Μαργαρίτα και Γέφυρα Ζωής. 

Αλέξανδρος Ταξιλδάρης «Διττός ο ρόλος της δράσης τόσο για τους ανθρώπους με αναπηρία όσο και για την αλλαγή στάσης της κοινωνίας απέναντι σε αυτούς»

Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα τον Σύλλογο της πόλης μας, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Προέδρου του κ. Αλέξανδρου Ταξιλδάρη τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά εξοπλισμούπου σχετίζεται με τις δράσεις του Συλλόγου που αφορούν στην αυτόνομη διαβίωση των ανθρώπων με αναπηρία.
 
Συγκεκριμένα όπως επεσήμανε ο ίδιος η δωρεά αυτή έχει διττό ρόλο καθώς «με τον εξοπλισμό αυτό οι άνθρωποι με αναπηρία καταφέρνουν να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες πρωτότυπες για το αναπηρικό κίνημα, όπως καταδύσεις, σκι, κανό κ.α.,επομένως μιλάμε για μία δράση που πρωτίστως αναφέρεται σε αυτούς και δευτερευόντως βοηθάει και στην αλλαγή της στάσης ολόκληρης της κοινωνίας απέναντι στα άτομα με αναπηρία καθώς βλέπουν στην πράξη ότι αυτοί μπορούν επί ίσοις όροις να συμμετάσχουν σε τέτοιες δραστηριότητες». 

Νίκος Καμπανόπουλος «Η άνευ προηγουμένου κλίμακα αυτής της κρίσης στη χώρα μας απαιτεί έκτακτη απάντηση και όλοι πρέπει να παίξουμε το ρόλο μας»

«Είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε ένα αίσθημα ασφάλειας και στους οργανισμούς που στέκονται δίπλα στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη αλλά και στους ίδιους. Ελπίζουμε η συμβολή της Visa Hellas να φέρει χαμόγελα και να καλύψει σημαντικές ανάγκες κάτι που είναι απαραίτητο για μια αξιοπρεπή διαβίωση»δήλωσε κατά την σχετική συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Visa Hellas ο κ. Λεωνίδας Κασούμης, συμπληρώνοντας τις δηλώσεις του κ. Νίκου Καμπανόπουλου, Γενικού Διευθυντή της Visa Europe για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο ο οποίος επεσήμανε πως«η άνευ προηγουμένου κλίμακα αυτής της κρίσης στη χώρα μας απαιτεί έκτακτη απάντηση και όλοι πρέπει να παίξουμε το ρόλο μας», χαρακτηρίζοντας ως «καθήκον» όλων την προσφορά βοήθειας σε αυτούς που έχουν ανάγκη, ενισχύοντας το έργοτων φιλανθρωπικών οργανισμών που βρίσκονται κοντά στα παιδιά, τους ανέργους, τους άστεγους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.