Ο «ΠΕΡΠΑΤΩ» χαρτογραφει τις αναγκες των Ατομων με Αναπηρια στη Ροδοπη

Επιλέχθηκε ανάμεσα σε 148 οργανώσεις από όλη την Ελλάδα για τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» - Θα χρηματοδοτηθεί από το Κοινωφελές Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση

Μία από τις 19 οργανώσεις, σε σύνολο 148 αιτούντων στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» για την περίοδο 2017/2018 του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, είναι και ο «δικός μας» Σύλλογος Ατόμων με Κινητική Αναπηρία και Φίλων ν. Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ».
 
Το πρόγραμμα είναι μια κοινή πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, του κοινωφελούς οργανισμού Hellenic Hope και του Ιδρύματος Μποδοσάκη, με στόχο αφενός, τη στήριξη πρωτότυπων δράσεων μικρής κλίμακας με μέγιστο όμως κοινωνικό αντίκτυπο σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και, αφετέρου, την ενδυνάμωση δομών και ανάπτυξη ικανοτήτων ελληνικών οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών για την περαιτέρω εξέλιξη και αποτελεσματικότητα του έργου τους.
 
Ο «ΠΕΡΠΑΤΩ» επιλέχθηκε στην πρώτη εκ των τριών θεματικών ενοτήτων, ήτοι την «Κοινωνική Ενσωμάτωση Ατόμων με Αναπηρία» τόσο για τη χαρτογράφηση των αναγκών των Ατόμων με Αναπηρία στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, όσο και, συμπράττοντας με τον οργανισμό “The Tipping Point”,  για την ενεργοποίηση και την κοινωνική ενσωμάτωση Ατόμων με Αναπηρία μέσα από τη σύνδεσή τους με ΑμεΑ πρότυπα (role-models).
 
Οι 19 προεπιλεχθείσες οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και ο «ΠΕΡΠΑΤΩ» θα χρηματοδοτηθούν με ποσό έως 5.000 ευρώ εκάστη, προκειμένου να υλοποιήσουν την καινοτόμο ιδέα που παρουσίασαν και θα έχει διάρκεια έως 12 μήνες.
 
Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν σε δραστηριότητες ενδυνάμωσης ικανοτήτων (capacity building), οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν και θα υλοποιηθούν από το Ίδρυμα Μποδοσάκη μέσω του Social Dynamo, μίας πρωτοβουλίας του Ιδρύματος σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων (μέσω της πλατφόρμας συνΑθηνά), που στοχεύει στην ενδυνάμωση οργανώσεων και ομάδων της κοινωνίας των πολιτών, με άξονες τη μάθηση, την επαγγελματική υποστήριξη και τη δικτύωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.