Ο πατηρ Αντωνιος Mutyaba βρεθηκε χθες στην Κομοτηνη

Σε μια επίσκεψη ιδιωτικού χαρακτήρα βρέθηκε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στην Κομοτηνή ο π. Αντώνιος Mutyaba. Με αυτή την αφορμή μίλησε στον «ΠτΘ», για την πορεία του ιεραποστολικού του έργου. Ο άνθρωπος που, με μεγάλη θέληση και ισχυρή πίστη δημιούργησε σχολείο και οικοτροφείο εκεί που πριν βρισκόταν ένα κομμάτι ζούγκλας, με τη βοήθεια πολιτών της Κομοτηνής, δεν ξεχνά τους πνευματικούς του αδελφούς στην πόλη μας. Και μάλιστα με την ευκαιρία της συνάντησής μας θέλησε μέσα από τις σελίδες του «ΠτΘ», να ευχηθεί στον κόσμο της Κομοτηνής Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά.

ΠτΘ: Πατέρα Αντώνιε, ποια είναι η κατάσταση στο σχολείο και στο οικοτροφείο;
Α.Μ.:
Το σχολείο πάει πάρα πολύ καλά, πρόσφατα το επισκέφτηκε και ο πρωθυπουργός της Μπουγκάντα, ο οποίος θαύμασε το έργο. Το Δημοτικό Σχολείο που λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια, αριθμεί πλέον περίπου 350 παιδιά. Την επόμενη χρονιά πιστεύω ότι ο αριθμός των παιδιών θα φτάσει τα 400.
Όσον αφορά το οικοτροφείο, έχουμε πάρει την ευλογία του δεσπότη, όποτε είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε φέτος τη λειτουργία του.

ΠτΘ: Στην προηγούμενή σας επίσκεψη είχατε πει ότι υπήρχαν κάποιες ελλείψεις στο οικοτροφείο, αυτές έχουν καλυφθεί ούτως ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία του;
Α.Μ.:
Όχι δεν έχουν βρεθεί ακόμη τα κονδύλια, αλλά πάντα ξεκινούσα στη ζωή μου με δυσκολίες. Αλλά αν δεν ξεκινήσεις κάτι, ο Θεός δεν σου στέλνει το μάννα. Το άλλο οικοτροφείο που έχουμε φτιάξει και αριθμεί τώρα πια 1200 παιδιά είχε ξεκινήσει χωρίς κονδύλια, όμως λειτουργεί. Το οικοτροφείο αυτό δεν είναι έργο δικό μου. Είναι έργο του Κυρίου και έχω την πίστη ότι αυτός θα φροντίσει γι’ αυτό. Έπαψα λοιπόν να αγχώνομαι, γιατί το άγχος σημαίνει ότι λιγοστεύει η πίστη.
Εφόσον αυτό το οικοτροφείο χτίστηκε εκ θαύματος, θα λειτουργήσει και εκ θαύματος. Το τι μπορεί κανείς να κάνει γι’ αυτό το οικοτροφείο είναι να υιοθετήσει ένα από τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί, με 200€ το χρόνο. Αυτά τα χρήματα δεν είναι αρκετά αλλά κι εμείς με τη σειρά μας προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε τη γη, με το τρακτέρ που ήταν δωρεά των Κομοτιναίων, καλλιεργούμε καλαμπόκι για την σίτιση των παιδιών μας.

ΠτΘ: π. Αντώνιε σας ευχαριστώ πολύ.
Α.Μ.:
Κι εγώ σας ευχαριστώ. Και με αυτή την ευκαιρία θέλω πάλι να ευχαριστήσω τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δαμασκηνό και το ποίμνιό του, ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω τον πατέρα Ναθαναήλ και την κ. Αδαμαντία Μπλέτσα που τόσο μας έχουν βοηθήσει στο έργο μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.