Ο παραολυμπιονικης της κολυμβησης Δ. Καρυπιδης στο Μειονοτικο Γυμνασιο – Λυκειο

Αποδέχτηκε την πρόσκληση δασκάλων και μαθητών και μίλησε για την αναπηρία και τον πρωταθλητισμό

Στο Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο της Κομοτηνής βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας, ο παραολυμπιονίκης της κολύμβησης κ. Δημήτρης Καρυπίδης, αποδεχόμενος την πρόσκληση, που του έκαναν οι μαθητές του σχολείου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.
 

Οι μαθητές με την καθηγήτριά τους, φιλόλογο κ. Ελένη Χατζή και τη διεύθυνση του σχολείου κάλεσαν τον κ. Καρυπίδη με στόχο  να γνωρίσουν από κοντά ένα μεγάλο αθλητή με εξαιρετικές επιδόσεις και να στείλουν ένα μήνυμα για μια κοινωνία ανοικτή σε όλους με σεβασμό, αποδοχή και αλληλεγγύη, χωρίς αποκλεισμούς , φόβο και προκαταλήψεις. 

Μεμέτ Τουνάλπ «Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πρέπει αυξηθεί και να ληφθούν περισσότερα μέτρα για να διευκολυνθούν οι ζωές των συνανθρώπων μας 

Τον παραολυμπιονίκη της κολύμβησης καλωσόρισε και προσφώνησε ο Διευθυντής του σχολείου κ.Μεμέτ Τουνάλπ , ο οποίος έκανε ειδική μνεία στις διακρίσεις του αθλητή σε διεθνή μίτινγκ, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι η αναπηρία είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά όχι μόνο τα άτομα αλλά και τις οικογένειές τους και όλους τους τομείς της κοινωνίας.
 

«Πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε τους  συμπολίτες μας με αναπηρία και να τους υποστηρίξουμε για να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην κοινωνική ζωή, στην εκπαίδευση, στην τέχνη, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, σε όλα τα είδη των κοινωνικών δραστηριοτήτων»  επεσήμανε κατά τον χαιρετισμό του ευχόμενος «η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας να αυξηθεί και να ληφθούν περισσότερα μέτρα για να διευκολυνθούν οι ζωές των συνανθρώπων μας».
 
Ακολούθως ο κ. Καρυπίδης μίλησε στους συγκεντρωμένους μαθητές της Α΄και Β΄τάξης για τη ζωή του, τον πρωταθλητισμό, τους στόχους του, τις δυσκολίες που συνάντησε και πώς τις ξεπέρασε, ενώ δέχτηκε και πληθώρα ερωτήσεων από τους μαθητές.
 
Ο ίδιος ενημέρωσε τους μαθητές για την προετοιμασία που έχει ήδη ξεκινήσει με στόχο τους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, ενώ αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον προπονητή του κ. Γιώργο Τυλιγαδά.
 

Ειδική μνεία έκανε στον επίσης παραολυμπιονίκη της κολύμβησης Αλέξανδρο Ταξιλδάρη αλλά και στην δραστηριότητα του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία και Φίλων «ΠΕΡΠΑΤΩ» και τον Αθλητικό Σύλλογο «ΗΡΟΔΙΚΟ» υπογραμμίζοντας την υποστήριξη που προσφέρει στους αθλητές με αναπηρία, αλλά και στις επιμορφωτικές δράσεις που διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα.
 
Παρότρυνε τους μαθητές να κυνηγήσουν τα όνειρά τους ,να μην φοβούνται την προσπάθεια και την αποτυχία και να είναι πάντα αισιόδοξοι στη ζωή τους.
 
Τα παιδιά χειροκρότησαν θερμά και συγχάρηκαν τον κ. Καρυπίδη, ευχαριστώντας τον για την επίσκεψη στο σχολείο τους, ενώ παράλληλα του ευχήθηκαν να έχει κι άλλες επιτυχίες και διακρίσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.