Ο νομαρχης Ροδοπης για την εξελιξη εργων

Για έργα που ήταν στόχοι πριν από λίγα χρόνια κι αυτήν την περίοδο βρίσκονται στη διαδικασία της υλοποίησης, μεταξύ των οποίων η εκπόνηση της οριστικής μελέτης του φράγματος του Ιάσμου και η κατασκευή του 3ου Δημοτικού Σχολείου – 3ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής, έκανε λόγο στις χθεσινές του δηλώσεις ο νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης.

Επίσης, αναφέρθηκε και στις εγκρίσεις των ζημιών που προκλήθηκαν στους καπνοπαραγωγούς του νομού κατά το έτος 2007, όπως και στην ανταπόκριση των συμπολιτών μας στο κάλεσμα για παροχή βοήθειας στους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας.

Σημαντική η βοήθεια στους πυρόπληκτους

Την ευκαιρία να ευχαριστήσει τους πολίτες της περιοχής για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της Νομαρχίας να βοηθήσει τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας είχε ο νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης, κατά τις χθεσινές του δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ. «Θέλω να ευχαριστήσω στο πρόσωπο του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας όλους τους θρησκευόμενους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή μας να βοηθήσουν οικονομικά τους πυρόπληκτους, σε μια προσπάθεια που ξεκίνησε από ολόκληρη την τοπική κοινωνία». Επεσήμανε δε ότι η Μητρόπολη συγκέντρωσε σημαντικό ποσό, το οποίο σύντομα θα κατατεθεί στο λογαριασμό της Νομαρχίας, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο στόχος που είχε προσδιοριστεί «τώρα είναι εφικτός», δηλαδή να γίνει πραγματικότητα η ανέγερση σχολείου που είχε προαποφασιστεί. «Ο καθένας από εμάς μπορεί να δώσει ένα ευρώ για να μπορέσουμε να υπερκεράσουμε τον στόχο που είχαμε συναποφασίσει».

Αποζημιώσεις στους πληγέντες καπνοπαραγωγούς

Ευχάριστη είδηση για τους καπνοπαραγωγούς της περιοχής -οι καλλιέργειες των οποίων επλήγησαν από ιώσεις- αποτελεί το έγγραφο έγκρισης των ζημιών που έλαβε η Νομαρχία Ροδόπης ως απάντηση του διοικητή του ΕΛΓΑ στο αίτημά της. Αυτό σημαίνει ότι θα προχωρήσει η διαδικασία αποζημιώσεων. «Πριν από λίγες ημέρες μας απεστάλη έγγραφο έγκρισης των ζημιών που προκλήθηκαν στα καπνά το 2007 από ιώσεις. Ο διοικητής του ΕΛΓΑ, ανταποκρινόμενος στο αίτημα της Νομαρχίας Ροδόπης, μας γνωστοποιεί ότι το αίτημα ικανοποιείται και θα προχωρήσει η προβλεπόμενη διαδικασία αποζημιώσεων των πληγέντων καπνοπαραγωγών», δήλωσε ο κ. Γιαννακίδης, τονίζοντας την καλή συνεργασία που έχει η Νομαρχία με τον οικείο ΕΛΓΑ που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη.

Εκπόνηση της οριστικής μελέτης του φράγματος Ιάσμου

Προς υλοποίηση φαίνεται ότι βαδίζει και το ζήτημα του φράγματος του Ιάσμου, καθώς γνωστοποιήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η ανάδειξη του αναδόχου μελετητικού σχήματος για την εκπόνηση της οριστικής μελέτης του φράγματος του Ιάσμου. 4 εκατ. 995 χιλ. ευρώ είναι ο προϋπολογισμός της μελέτης. «Από τις θεωρητικολογίες και τις υποσχεσιολογίες και τους στόχους φτάνουμε πλέον στην υλοποίηση ενός διαχρονικού αιτήματος της τοπικής κοινωνίας που είναι η μελέτη, ενώ θα χρειαστούν και υποστηρικτικές μελέτες, στοχεύοντας περίπου σε μία διετία από τώρα να έχουμε ολοκληρωμένες μελέτες για να προχωρήσουμε στην κατασκευή, επιτέλους, του φράγματος του Ιάσμου».

Ξεκίνησε η κατασκευή του 3ου Δημοτικού Σχολείου – 3ου Νηπιαγωγείου

Το περασμένο Σάββατο ξεκίνησε η κατασκευή του 3ου Δημοτικού Σχολείου – 3ου Νηπιαγωγείου, σύμφωνα με τον νομάρχη Ροδόπης κ. Γιαννακίδη. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 2 εκατ. 160 χιλ. ευρώ, το οποίο είναι ενταγμένο στην Γ΄ Προγραμματική Περίοδο. «Είχαμε προνοήσει να υπάρχει πλήρης μελέτη εφαρμογής και με την ενεργοποίηση του μέτρου να προχωρήσουμε στην έγκριση της χρηματοδότησης αυτού του έργου».

Είναι ένα 2όροφο κτίριο με εμβαδόν περίπου 1.500 τ.μ. με 3 αίθουσες και παρεχόμενες διδακτικές αίθουσες για το Νηπιαγωγείο και 7 αίθουσες για το Δημοτικό Σχολείο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. νομάρχη, προς τα τέλη του 2008 υπολογίζεται να παραδοθεί το συγκεκριμένο έργο.

Σύντομα οι ανακοινώσεις, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ιεραρχημένες διεκδικήσεις

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το 5ο Γυμνάσιο, το οποίο υπάρχει μόνο στα χαρτιά, ο κ. Γιαννακίδης γνωστοποίησε ότι περίπου σε 15 ημέρες την Κομοτηνή θα επισκεφθεί κλιμάκιο από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), «με τον οποίο υπάρχει ένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός. Θα μιλήσουμε και με τον υπουργό Παιδείας κ. Στυλιανίδη». Με αυτήν την αφορμή τόνισε ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ιεραρχημένες διεκδικήσεις.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.