Ο Νικος Παππας σε ρολο καθηγητη του Τμηματος Οικονομικων Επιστημων του ΔΠΘ

Παρουσίασε σε φοιτητές τις δυνατότητες του δίκτυο των υπερυψηλών δυνατοτήτων σύνδεσης στο διαδίκτυο - Συναντήθηκε και με το Παράρτημα Θράκης του ΟΕΕ

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, βρέθηκε στην Κομοτηνή την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, μετά από πρόσκληση του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ,  και είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει σε φοιτητές του τμήματος τις δυνατότητες και τις θετικές οικονομικές  επιπτώσεις, που μπορούν να έχουν η επέκταση και το άνοιγμα των δυνατοτήτων στη νέα γενιά, του δικτύου υπερυψηλών δυνατοτήτων σύνδεσης στο διαδίκτυο.
 
Παράλληλα, επισκέφθηκε  το Παράρτημα Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, όπου τον «περίμεναν» ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου και ο πρόεδρος του Παραρτήματος Θράκης.
 
Σε δηλώσεις του ο υπουργός αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην εμπειρία του με τους φοιτητές του ΔΠΘ κάνοντας λόγο για μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους  φοιτητές,  υποστηρίζοντας ότι «θα πρέπει όλη η κοινωνία, να αντιληφθεί  ότι η αξιοποίηση αυτών των Τεχνολογιών, μπορεί να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη, τη δουλειά μας πιο παραγωγική, τον τρόπο με τον οποίο συναλλασσόμαστε με το Δημόσιο, τον τρόπο που απολαμβάνουμε τα προϊόντα της ψυχαγωγίας, πάρα πολύ πιο αποτελεσματικό και πολύ πιο όμορφο».
 
Όσο για την ατζέντα της συνάντησης στο Οικονομικό Επιμελητήριο ο κ. Παππάς αποκάλυψε ότι η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την αποτίμηση του πρόσφατου περιφερειακού συνεδρίου, αλλά και θέματα του επαγγέλματος, καθώς όπως θύμισε τυγχάνει να είναι και μέλος του Οικονομικού επιμελητηρίου, όσο και ευρύτερα θέματα της τοπικής και περιφερειακής  οικονομίας.
 
Ερωτηθείς σχετικά με ζητήματα του Τύπου ο κ. Παππάς σημείωσε για το θέμα της αδειοδότησης των πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικών σταθμών, πως τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους χαρακτηρίζοντας ως «άρτια» την δουλειά  που έχει ήδη κάνει πάνω σε αυτό το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, ενώ ερωτηθείς για τον περιφερειακό τύπο δήλωσε πως «θα φέρουμε πολύ σύντομα προς ψήφιση ένα σύνολο μέτρων για τη στήριξη του Τύπου συνολικά, και του Περιφερειακού και του Κεντρικού».
 
Ο κ. Παππάς κάλεσε ωστόσο σε εγρήγορση όλη την κοινότητα του περιφερειακού Τύπου, «έτσι ώστε με ανοιχτές κεραίες να βεβαιωθούμε τώρα όλοι μας  και όχι εκ των υστέρων  ότι όλοι οι φορείς του Δημοσίου, θα τηρούν το λεγόμενο 70-30. Δηλαδή ότι θα διοχετεύουν τουλάχιστον το 30 τις εκατό της διαφημιστικής τους δαπάνης σε μέσα ενημέρωσης της επαρχίας». «Η πρωτοβουλία μας για το μητρώο του περιφερειακού Τύπου είναι κάτι το οποίο θα βοηθήσει στη ρύθμιση και μπορούμε από κοινού να κάνουμε βήματα, τα οποία  θα φέρουν και τον περιφερειακό Τύπο στη θέση που του αξίζει και οφείλει να έχει για να συμβάλλει και αυτός στην ανάπτυξη της περιφέρειας της χώρας» κατέληξε ο ίδιος. 

Μενέλαος Μαλτέζος «Η ψηφιακή οικονομία είναι η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση» 

Τον υπουργό υποδέχτηκε στο Παράρτημα Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου ο πρόεδρος του κ. Μενέλαος Μαλτέζος , ο οποίος σημείωσε για την ατζέντα της συνάντησης πως συζητήθηκαν θέματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου του κ. Παππά εξηγώντας πως «οι οικονομολόγοι αλλά και οι λογιστές φοροτεχνικοί του Οικονομικού επιμελητηρίου, είναι καθημερινοί χρήστες ψηφιακών υπηρεσιών του Δημοσίου. Από πρώτο χέρι, λοιπόν αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα και βλέπουμε τι έχει γίνει.  Η πολιτεία πρέπει να κάνει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες.  Η ψηφιακή οικονομία είναι ένας νέος κλάδος, είναι η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, όπως μπορεί να χαρακτηριστεί και νομίζω ότι δίνει στους πολίτες, στις επιχειρήσεις και σε κάθε έκφραση της οικονομικής και πολιτικής ζωής να εκφραστεί  και να δώσει τα συν που έχει η χώρα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.