Ο Νικος Κοτζιας απο την Κομοτηνη (+Gallery)

"Η Ελλάδα οφείλει να υπερασπίζεται όλες τις μειονότητες"

Στην Κομοτηνή βρίσκεται σήμερα ο πρώην υπουργός εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς πραγματοποιώντας ομιλία με θέμα “Η Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει” σε εκδήλωση της κίνησης ιδεών “Πράττω”, πρόεδρος της οποίας είναι.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στην συμφωνία των Πρεσπών, αναφέροντας τα εξής “λύσαμε το πρόβλημα ονοματολογίας της Fyrom και είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας με τρόπο ώστε να επωφεληθούμε τόσο εμείς όσο και η γειτονική μας χώρα. Βάλαμε τέλος στον αλυτρωτισμό και πρέπει να ξέρετε πως η Δημοκρατία των Σκοπίων μέσω της συμφωνίας ομολογεί πως δεν έχει καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο, ούτε με τον αρχαίο ελληνισμό”.

 

 

Στην συνέχεια ο ίδιος αναφέρθηκε και στην περιοχή της Θράκης, τονίζοντας τον γεωστρατηγικό ρόλο της και την ανάγκη στήριξης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Χαρακτηριστικά τόνισε “η Θράκη είναι Ελλάδα και η Ελλάδα οφείλει να υπερασπίζεται όλες τις μειονότητες, αλλά και ομάδες που ζουν καταπιεσμένες, όπως οι Ρομά και οι Πομάκοι”.

Aξίζει να σημειωθεί πως όταν δημοσιογράφος ρώτησε τον κ. Κοτζιά “ο κ. Καμμένος λέει ότι ουδέποτε υπήρχε χρηματοδότηση από το ίδρυμα Σόρος. Θα κάνετε ένα σχόλιο” ο ίδιος απάντησε “ρωτήστε τον κ. Καμμένο. Αν τα παίρνει πίσω, χαρά μου”.

Δείτε τις φωτογραφίες πατώντας στην κεντρική εικόνα

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.