Ο νεος χαρτης υγειονομικης ασφαλειας – Στο «κοκκινο» η Ροδοπη

Όλες οι περιοχές που άλλαξαν χρώμα

Ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας της Πολιτικής Προστασίας άλλαξε από τις 6 το πρωί, καθώς σε ισχύ είναι το lockdown στις Περιφέρειες Θεσσαλονίκης, Ροδόπης και Λάρισας. Με αυτές τις τρεις περιφέρειες, αυξήθηκαν σε επτά αυτές που εντάσσονται στην κατηγορία 4, ενώ παράλληλα κι άλλες περιοχές έχουν αλλάξει κατηγορία, προς τα πάνω.

Από σήμερα, εκτός των τριών προαναφερθεισών Περιφερειών, αλλάζουν χρώμα και άλλες περιοχές της Ελλάδας. Από το επίπεδο 2 ανεβαίνουν στο επίπεδο 3 («πορτοκαλί») οι Περιφερειακές Ενότητες Πέλλας, Δράμας, Έβρου, Ξάνθης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Καβάλας, Πιερίας, Ημαθίας. Επίσης, από το επίπεδο 1 ανεβαίνουν στο επίπεδο 2 («κίτρινο») οι Π.Ε. Μεσσηνίας και Αρκαδίας. Η Δράμα μάλιστα ανέβηκε δύο κατηγορίες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα μέτρα του επιπέδου 4 που ισχούν στη Ροδόπη

Η εξαίρεση στις μετακινήσεις

Ωστόσο, υπάρχει μία εξαίρεση στις μετακινήσεις, όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς. Στα μέτρα που προβλέπονται για το επίπεδο 4 μοναδική εξαίρεση είναι το ζήτημα των χερσαίων, θαλασσίων και αεροπορικών συνδέσεων αλλά και μετακινήσεων από και προς τις περιοχές αυτές, για πρακτικούς λόγους που σχετίζονται με τον προγραμματισμό των πολιτών.

Η εξαίρεση των μετακινήσεων από τα γενικά μέτρα του επιπέδου 4 για τις τρεις αυτές περιοχές θα ισχύσει έως και τη Δευτέρα στις 6 το πρωί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.