Ο Ναμικ Τουντζελ με προβληματα ορασης με τη συζυγο του την Sandy χρωματιζουν εθελοντικα τους τοιχους των σχολειων

Ένα έργο που υλοποιούν οικειοθελώς στο Αϊβαλί της Τουρκίας

Ο Ναμίκ Τουντζέλ, ο οποίος ζει στο Αϊβαλί του Μπαρλίκεσιρ και η Γερμανίδα σύζυγος του Sandy ζωγραφίζουν και χρωματίζουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο πλαίσιο του έργου που δημιούργησαν και ονόμασαν ως «Αφήστε το Όνειρο μου να Γίνει Πραγματικότητα».

Το ζευγάρι είχε ξεκινήσει το έργο τους πέρυσι από το Γυμνάσιο 15ης Σεπτεμβρίου και συνέχισαν με τα δυο δημοτικά της Αλτίνοβα.

Φέτος, το ζευγάρι, συνεχίζει τον χρωματισμό των σχολικών κτιρίων που είναι κλειστά λόγω του Covid 19 με την υποστήριξη των εταιρειών χρωμάτων, του Δήμου Αϊβαλί και των επαγγελματιών.

Ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ατατούρκ της Αλτίνοβα Ερκάν Μπερντιρέκ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι συμμετείχαν οικειοθελώς στο έργο υπογραμμίζοντας «Ως αποτέλεσμα, ικανοποιηθήκαμε 100 φορές περισσότερο από τις προσδοκίες μας. Τώρα ντρεπόμαστε για τους δισταγμούς που βιώσαμε, πιστεύοντας ότι ένα άτομο με προβλήματα όρασης δεν θα πετύχει σε ένα τέτοιο έργο».

Ο διευθυντής του Κεντρικού Δημοτικού Σχολείου της Αλτίνοβα Φικρέτ Μπιλίρ τόνισε επίσης ότι το έργο ήταν όπως ονειρεύονταν οι μαθητές και συνέχισε λέγοντας ότι «οι τοίχοι του σχολείου έγιναν πολύχρωμοι με τον τρόπο που ήθελε κάθε παιδί. Για τα κίνητρα των μαθητών μας, αυτή η εργασία παρήγαγε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».

«Τα παιδιά να ζήσουν μια πολύχρωμη ζωή»

Ο Ναμίκ Τουντζέλ, δήλωσε ότι τα σχολεία είναι πλήρως ζωγραφισμένα και χρωματισμένα με τα χρώματα που καθορίστηκαν από τους μαθητές και επίσης ότι έχουν ξεκινήσει ένα τέτοιο έργο ώστε τα παιδιά να μπορούν να ζήσουν μια ευτυχισμένη ζωή, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχουν οικονομικές απολαβές από αυτό το έργο. Μάλιστα ευχήθηκε «τα παιδιά να ζήσουν μια πολύχρωμη ζωή» και προέτρεψε «αν κάποιος θέλει να υποστηρίξει το έργο μας, μπορεί να συμβάλει βάζοντας ένα κουτί μπογιά, βούρτσα ή τον εαυτό του χρωματίζοντας τα σχολικά κτίρια μαζί μας. Οι φίλοι μας που θέλουν, μπορούν επίσης να υποστηρίξουν αυτά τα έργα χρωματίζοντας οικειοθελώς το σχολικό κτίριο που θα επιλέξουν. Το όνειρο μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά στο Αϊβαλί και την Τουρκία να εκπαιδεύονται χαρούμενα σε πολύχρωμα περιτοιχισμένα σχολεία και αίθουσες. Το παιδί να θεωρήσει το σχολείο ως σπίτι του και να πάει στο σχολείο με αγάπη. Αν μπορούμε να συνεισφέρουμε λίγο στην εκπαιδευτική κοινότητα της Τουρκίας προς αυτή την κατεύθυνση, είναι μεγάλη ευτυχία για εμάς».

Η σύζυγος του Ναμίκ, η Γερμανίδα Sandy, εξέφρασε την ικανοποίηση της για το έργο που υλοποιούν οικειοθελώς για την πραγματοποίηση των ονείρων των παιδιών.

Πηγή κειμένου και φωτογραφιών: https://www.milliyet.com.tr/gundem/gorme-engelli-adam-esiyle-gonullu-olarak-okul-duvarlarini-renklendiriyor-6368547

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.