Ο. Μουμιν: «Ανησυχητικα τα επιδημιολογικα δεδομενα σε Αμαξαδες και Πελεκητη»

Απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων ζήτησε από τους κατοίκους των δύο οικισμών ο Δήμαρχος Ιάσμου

Εντείνει την προσοχή της στη Δημοτική Ενότητα Αμαξάδων η δημοτική αρχή του Δήμου Ιάσμου. Ο Δήμαρχος κ. Οντέρ Μουμίν πριν λίγη ώρα σε δήλωση του μέσω social media έκανε λόγο για ανησυχητικά επιδημιολογικά δεδομένα σε Αμαξάδες και Πελεκητή την τελευταία εβδομάδα.

Περιγράφοντας την κατάσταση ο κ. Μουμίν παρέθεσε πως «βρέθηκαν τρεις εκπαιδευτικοί θετικοί στον κορωνοϊό. Με απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης ανεστάλη η λειτουργία τμημάτων στο Νηπιαγωγείο Αμαξάδων και στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Πελεκητής. Επίσης θετική στον κορωνοϊό διαγνώστηκε και εργαζόμενη των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Ιάσμου που εργαζόταν στην ΔΕ Αμαξάδων.  Με απόφαση μου ανεστάλη η λειτουργία των κοινωνικών δομών στην εν λόγω Δημοτική Ενότητα μέχρι τις 23 Νοεμβρίου. Μετά από διενέργεια στοχευμένων τεστ αντιγόνων σε 32 κατοίκους Πελεκιτής και Αμαξάδων βρέθηκαν 8 θετικά δείγματα. Αμέσως δόθηκε εντολή σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο για διενέργεια τεστ στους 8 θετικούς συνδημότες μας Τα αποτελέσματα για την πλήρη επιβεβαίωση αναμένονται».

Με αυτά τα δεδομένα ο δήμαρχος Ιάσμου κάλεσε τους κατοίκους σε Αμαξάδες και Πελεκητή να τηρούν πολύ αυστηρά τα μέτρα που επιβάλει η πολιτεία. Να φορούν μάσκα παντού, να τηρούν αποστάσεις και να μην μετακινούνται εκτός οικιών και οικισμού εκτός αν υφίσταται σοβαρός και νόμιμος λόγος. «Δεν πρέπει να γίνεται σε καμμία περίπτωση κατάχρηση της μετακίνησης με τη διαδικασία των μηνυμάτων» υπογράμμισε ο Δήμαρχος για να επαναλάβει πως «τα στοιχεία είναι ανησυχητικά. Απαιτείται μεγάλη προσοχή».

Κλείνοντας ο κ. Μουμίν σημείωσε πως «από την ενδελεχή διακριτική και συνεχή έρευνα των υπηρεσιών μας, ο Δήμος Ιάσμου σε επίπεδο νομού εμφανίζει έως σήμερα τα λιγότερα κρούσματα» για να διαβεβαιώσει πως  «η δημοτική αρχή είναι παρούσα και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ανακοπεί η διασπορά στη ΔΕ Αμαξάδων και θα προασπίσει τη δημόσια υγεία στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων της».

Δείτε το έκτακτο μήνυμα του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.