Ο Μορφωτικος Συλλογος των εν Θρακη Διαβιουντων Σαρακατσαναιων επισκεφθηκε τους φιλους του στη Στεγη «Αξιζω»

Τσούγκρισαν κόκκινα αυγά και πέρασαν μαζί όμορφες στιγμές

Ο Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων όπως κάθε χρόνο πραγματοποίησε επίσκεψη στην Στέγη  «Αξίζω» του Συλλόγου Μέριμνας  Ατόμων με Αναπηρίες Νοητικής Υστέρησης «Άγιοι Θεόδωροι».
 
Σύμφωνα με τις παραδόσεις, οι Σαρακατσαναίοι βάφουν κόκκινα αυγά και τις επόμενες δυο Πέμπτες μετά το Άγιο Πάσχα. Τηρώντας έτσι ως Σύλλογος τις σαρακατσάνικες παραδόσεις, γυναίκες μέλη του Συλλόγου την Τετάρτη 1η Μαΐου έβαψαν τα αυγά στην Πολιτιστική Στέγη του Συλλόγου,  και την επομένη το πρωί σε συνεννόηση την Πρόεδρο του Συλλόγου Μέριμνας  Ατόμων με Αναπηρίες Νοητικής Υστέρησης κ. Νατάσα Λιβεριάδου,  επισκέφθηκαν την Στέγη «Αξίζω». Άλλωστε ο Σύλλογος των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων κάθε χρόνο την πρώτη Πέμπτη μετά το Άγιο  Πάσχα έχει καθιερώσει να βρίσκετε κοντά στα παιδιά.


 
 Το προσωπικό μαζί με τα παιδιά υποδέχθηκαν τα μέλη του Συλλόγου Σαρακατσαναίων και ευχήθηκαν τσουγκρίζοντας τα κόκκινα αυγά «Χριστός Ανέστη» με όλα τα παιδιά.  Παράλληλα τα μέλη του Συλλόγου Σαρακατσαναίων προσέφεραν γλυκά και την περίφημη σαρακατσάνικη στριφτόπιτα την οποία τα παιδιά των «Αγίων Θεοδώρων» γεύτηκαν και τους άρεσε πολύ.
 
Φεύγοντας τα παιδιά του Συλλόγου ευχαρίστησαν τους «επισκέπτες» και τους πρόσφεραν από ένα ημερολόγιο του Συλλόγου.


 
«Φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις  και  πλούσιοι σε συναισθήματα  από την αγάπη που απλόχερα μας έδωσαν τα παιδιά γιατί είμαστε φίλοι και γνωριζόμαστε χρόνια» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Γεώργιος Νάκος δίνοντας την υπόσχεση πως σύντομα «θα ξαναπάμε στους φίλους μας». Ο ίδιος δεν παρέλειψε ως πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσάνων, να ευχαριστήσει την Πρόεδρο κ. Νατάσα Λιβεριάδου και το προσωπικό της Στέγης Ημερήσιας Διαβίωσης του Συλλόγου «γιατί μας έδωσαν την ευκαιρία για μια ακόμη φορά να βρεθούμε εκεί».
 
Να σημειωθεί ότι σε αυτή του την επίσκεψη ο Σύλλογος των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων εκπροσωπήθηκε από τον  Πρόεδρο κ. Γεώργιο Σπ. Νάκο, την κ. Ειρήνη Λεοντίδου, και την κ. Γιάννα Μπάτζιου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.