Ο Μιχαλης Βεζυργιαννιδης παρουσιασε το συνδυασμο του για τις εκλογες του ΕΒΕΡ

«Προοπτική ανάπτυξης για τους επαγγελματίες και τους βιοτέχνες του νομού Ροδόπης» είναι το όνομα του συνδυασμού, που ηγείται ο κ. Μιχάλης Βεζυργιαννίδης, διεκδικώντας στις επερχόμενες εκλογές της 5ης και 6ης Δεκεμβρίου την προεδρία του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητήριου. Η παρουσίαση του συνδυασμού έγινε την περασμένη Παρασκευή, παρουσία του επικεφαλής και των 37 επαγγελματιών, που τον απαρτίζουν, και ο κ. Βεζυργιαννίδης μίλησε για την αφορμή της σύστασης ενός νέου συνδυασμού, για τους στόχους, τις προτεραιότητες και τις κατευθυντήριες γραμμές του, καθώς και τους λόγους, που τον οδήγησαν να βρεθεί απέναντι στον απερχόμενο πρόεδρο και μοναδικό αντίπαλό του στις επερχόμενες εκλογές, κ. Αργύρη Αργυρόπουλο.

«Τα τελευταία χρόνια το επιμελητήριο έχει τελματώσει»

Κατά τον ίδιο, η δημιουργία του συνδυασμού ήταν ένα αίτημα επαγγελματιών της πόλης μας, που όπως είπε «καθημερινά αντιμετωπίζουν προβλήματα και βλέπουμε ότι πρέπει να εκφραστούν στο επιμελητήριο». «Τόσα χρόνια το επιμελητήριο έχει παράξει και έχει προσφέρει», σημείωσε, «αλλά τα τελευταία χρόνια έχει τελματώσει». Για το λόγο αυτό τόνισε την ανάγκη «να κάνουμε μια αναθέρμανση για να δημιουργήσουμε κάποιες προοπτικές ανάπτυξης». «Ο συνδυασμός μας είναι ένα πόνημα νέων ανθρώπων», συνέχισε, «που θέλουν να προσφέρουν και να υπηρετήσουν τους επαγγελματίες της περιοχής μας. Προσπαθήσαμε να έχουμε νέες και φρέσκιες ιδέες και να αποτελέσει το παρελθόν μας εγγύηση, για να πορευθούμε στο μέλλον. Βλέπουμε την πατρίδα μας, που οικονομικά αιμορραγεί και πρέπει τουλάχιστον από την περιοχή μας να δώσουμε μια ώθηση για να υπάρξει ανάπτυξη».

«Το επιμελητήριο πρέπει να αλλάξει ρότα και να γίνει διάφανο, καθαρό, με ανοιχτές τις πόρτες σε όλους τους συναδέλφους»

Ασκώντας κριτική προς την απερχόμενη διοίκηση, τόνισε ότι στόχος των μελών του συνδυασμού του είναι να δώσουν μια νέα φωνή στο επιμελητήριο, ένα επιμελητήριο, που όπως σημείωσε, «πρέπει να αλλάξει ρότα και να γίνει διάφανο, καθαρό, με ανοιχτές τις πόρτες σε όλους τους συναδέλφους, για να μπορούν να έρχονται να συνδιαλέγονται, να παράγουν και μέσα από εδώ και όχι μόνο από την επιχείρησή τους». «Αυτό που ακούμε καθημερινά από τους επαγγελματίες και τους βιοτέχνες», εξήγησε, «είναι ότι θα ήθελαν το επιμελητήριο να είναι πιο «καθαρό», να μπορούν δηλαδή να μπαίνουν μέσα στο επιμελητήριο και να βλέπουν ανά πάσα στιγμή τι γίνεται, ποια προγράμματα είναι εκείνα που «τρέχουν» και πώς μπορούν να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις, που περνούν δύσκολα, ή πώς μπορούν να αναπτυχθούν οι επιχειρήσεις, που αυτή τη στιγμή έχουν το σθένος να το κάνουν. Δε λέω ότι το επιμελητήριο δεν είναι «καθαρό». Συμμετείχα στην προηγούμενη διοίκηση, την οποία στηρίζω και θα στηρίζω μέχρι να παραδώσει στην επόμενη, πράγμα που σημαίνει ότι υπήρχε διαφάνεια και έλεγχος. Από εκεί και πέρα, όταν ο κόσμος ζητάει κάτι τέτοιο, πρέπει να το εκφράσουμε και να δώσουμε ένα τέτοιο τόνο, ώστε να καταλάβει ότι όντως διαφανώς λειτουργούμε και ότι όντως μπορούμε να λειτουργήσουμε μέσα σε κρυστάλλινα δεδομένα».

«Διαχώρισα τη θέση μου, γιατί είδα ότι δεν υπάρχει πλέον τρόπος να αναδειχθούν προγράμματα και μέτρα στήριξης για τους επαγγελματίες»

Αναφορικά με τις προτεραιότητες, που θέτει για την επόμενη μέρα, τόνισε ότι είναι πάρα πολλές και διαρθρωμένες κατά κατηγορία. Ξεχώρισε τα πολλά προγράμματα, που «τρέχουν», αλλά όπως σημείωσε, «δεν τα έχουν απολαύσει μέχρι τώρα οι επαγγελματίες και οι βιοτέχνες, ενώ θα έπρεπε». Το ότι δεν έχουν απολαύσει οι επαγγελματίες αυτά τα προγράμματα το επέρριψε στο παρόν μοντέλο διοίκησης, στο οποίο, όπως διευκρίνισε, «ήμουν κι εγώ παρών, πράγμα που σημαίνει ότι διαχώρισα τη θέση μου, γιατί είδα ότι δεν υπάρχει πλέον τρόπος να αναδειχθούν είτε προγράμματα είτε μέτρα στήριξης για τους επαγγελματίες». «Διαχώρισα τη θέση μου», συνέχισε, «και μαζί με ανθρώπους, που έκαναν το ίδιο, συστήσαμε ένα συνδυασμό για να μπορέσουμε να εκφράσουμε ανθρώπους, που θέλουν να πουν κάτι διαφορετικό, να δώσουμε μια νέα ώθηση και μια νέα προοπτική». «Με τη γνώση και με την εμπειρία, την οποία έχουμε», κατέληξε, «θα μπορέσουμε να κατηγοριοποιήσουμε τα «ανοιχτά» θέματα, που απασχολούν τους επαγγελματίες, έτσι ώστε να ξεκινήσει μια αντίστροφη μέτρηση, για να βάλουμε ημερομηνία λήξης στα προβλήματα και όχι στις επιχειρήσεις μας».

 

Τα ονόματα που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του Μιχάλη Βεζυργιαννίδη

Αναλυτικά τα ονόματα, που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο «Προοπτική ανάπτυξης για τους επαγγελματίες και τους βιοτέχνες του νομού Ροδόπης» είναι τα εξής:

 

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΒΕΖΥΡΙΑΝΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΓΙΟΥΣΟΥΦ ΙΜΠΡΑΜ ΑΔΝΑΝ
ΔΑΛΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΟΜΒΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΕΜΙΝ ΧΟΥΣΕΙΝ ΕΜΙΝ
ΛΕΧΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΟΥΜΙΝ ΣΕΛΑΕΤΙΝ
ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΣΙΟΛΚΟ ΡΑΜΗ
ΤΣΙΤΣΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΟΣΜΑΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΕΜΗΡ ΣΑΛΗ ΟΓΛΟΥ ΣΕΙΧΑΝ
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΘΩΜΑΣ
ΚΑΡΑ ΧΟΥΣΕΙΝ
ΛΑΠΑΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΑΣΛΑΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΜΕΧΜΕΤ ΟΖΤΣΑΝ
ΣΑΛΗ ΧΑΛΗΛ ΙΜΠΡΑΜ
ΣΙΑΜΠΑΝ ΕΡΔΑΛ
ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΧΑΛΗΛ ΟΓΛΟΥ ΓΚΑΖΑΛ ΦΕΙΖΗ

ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΑΜΕΤ ΧΑΙΡΕΤΙΝ
ΔΕΒΛΕΤΟΓΛΟΥ ΜΠΟΥΛΕΝΤ
ΚΑΜΕΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΡΑ ΑΛΗ ΑΧΜΕΤ ΑΜΕΤ
ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΚΙΑΣΗΦ ΧΑΚΗ
ΜΠΑΜΠΑΣΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΜΠΑΤΖΑΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΞΕΝΟΔΟΧΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΙΝΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΧΑΛΙΣΤΗΣ ΜΟΥΜΙΝ
ΧΑΣΑΝ ΜΕΣΟΥΤ
ΧΑΣΑΝ ΜΟΥΖΑΦΕΡ
ΧΟΥΣΕΙΝ ΦΕΡΟΥ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.