Ο Μαργαριτης Θεολογου, εξελεγη γενικος γραμματεας

Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Ελλάδας εξελέγη μετά την κατανομή αξιωμάτων που έγινε προχθές στα Γιάννενα, όπου και συνεδρίασε μετά από πρόσκληση του πλειοψηφούντος συμβούλου στις εκλογές που έγιναν πριν δεκαπέντε μέρες περίπου, ο Μαργαρίτης Θεολόγου, Πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ροδόπης. Η επιλογή της πόλης των Ιωαννίνων έγινε όμως και με απώτερο στόχο την στήριξη των κτηνοτρόφων της Ηπείρου στον αγώνα που κάνουν για την εταιρεία «Δωδώνη».

Ο κ. Μαργαρίτης τονίζει ότι είναι «μεγάλο το βάρος αλλά και η τιμή η επιλογή μου στη θέση αυτή σε ένα σωματείο που αγωνίζεται για ένα παραγωγικό αλλά συνάμα αδικημένο τομέα διακοσίων πενήντα χιλιάδων κτηνοτρόφων σε όλη την Ελλάδα. Είναι μεγάλη η ευθύνη».

Εξελίξεις στα ζητήματα που τους αφορούν

Πριν την σύγκλιση του νέου προεδρείου το παλιό συναντήθηκε με τον κ. Κορασίδη, αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ και του έθεσε ορισμένα ζητήματα που είχαν ευνοϊκές ρυθμίσεις. «Επρόκειτο να πάρουμε το υπόλοιπο 30% της εξισωτικής αποζημίωσης εχθές ή τέλους του μηνός. Αυτό θα δοθεί στις 15 Οκτωβρίου όπως θα δοθεί και το 50% της ενιαίας ενίσχυσης την ίδια ημερομηνία, όπως επίσης θα δοθούν και πέντε ευρώ ανα κεφαλή προβάτου. Είναι πολύ θετικά όλα αυτά και τα χαιρετίσαμε γιατί όλοι γνωρίζουν ότι η κατάσταση που περνάμε είναι πολύ δύσκολη».

Στήριξη στους κτηνοτρόφους για τη «Δωδώνη»

Όπως αναφέρει ο κ. Θεολόγου οι κτηνοτρόφοι στα Γιάννενα αντιμετωπίζουν ένα μεγάλο πρόβλημα που αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της «Δωδώνης». «Υπάρχει κίνδυνος η «Δωδώνη να περάσει σε χέρια ιδιωτών και υπάρχουν αντιδράσεις από τους κτηνοτρόφους. Μιλάμε ίσως για την καλύτερη ελληνική φέτα. Εμείς τους στηρίζουμε στον αγώνα τους και πιστεύω να μην αφήσουν να γίνει κάτι τέτοιο και οι αγώνες τους να δικαιωθούν»

Να σημειώσουμε ότι σε ό,τι αφορά, στις αναμενόμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της «Δωδώνης», οι κτηνοτρόφοι ισχυρίζονται πως η μονάδα φτιάχτηκε από τους ίδιους, ώστε να στηρίξει την κτηνοτροφία της Ηπείρου και για το λόγο αυτό υποστηρίζουν ότι δε θα επιτρέψουν ούτε ο χαρακτήρας της ν’ αλλάξει, ούτε να πουληθεί. Μάλιστα η πρωτοβουλία συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων Ιωαννίνων ζητά «η Δωδώνη να μείνει συνεταιριστική, με κρατική ενίσχυση για την οργάνωση της αγροτικής παραγωγής στη βάση ενός δημοκρατικού συνεταιριστικού πλαισίου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.