Ο Μαραθωνιος του Ροττερνταμ ειχε χρωμα… Κομοτηνης!

7 δρομείς έλαβαν μέρος σε ένα από τα κορυφαία ραντεβού των αθλητών μεγάλων αποστάσεων

Έντονο ελληνικό χρώμα, αλλά και χρώμα… Κομοτηνής, είχε ο 36ος Μαραθώνιος του Ρόττερνταμ, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή. Στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας δίνουν ραντεβού κάθε χρόνο χιλιάδες δρομείς μεγάλων αποστάσεων, ανάμεσά τους και οι κορυφαίοι των αντίστοιχων αγωνισμάτων.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο NN Marathon Rotterdam αξιολογείται ως ένας από τους δέκα σπουδαιότερους μαραθωνίους στον κόσμο. Εξάλλου, κατά μήκος της διαδρομής συρρέουν κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, για να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να εμψυχώσουν τους δρομείς. Φέτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών, ο κόσμος που αγκάλιασε το αθλητικό γεγονός έφτασε το 1.000.000!
 
Ανάμεσα στους 12.798 δρομείς, που διήνυσαν με επιτυχία τα 42.195 μέτρα του Μαραθωνίου, ήταν συνολικά 46 Έλληνες και ειδικότερα 4 Κομοτηναίοι. Πρώτος ανάμεσα στους Έλληνες και 49ος στη γενική κατάταξη αναδείχθηκε ο Αντώνης Παπαδημητρίου από την Ορμυλία Χαλκιδικής, ο οποίος συνέτριψε το προσωπικό του ρεκόρ και πέτυχε την καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα για το 2016, τερματίζοντας σε 2 ώρες 22 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα.

Οι 4 «εκπρόσωποι» της πόλης μας, οι Άρης Μύρκος, Γιώργος Τοκαλατσίδης, Άνθιμος Σεβδυνίδης και Αντώνης Στεργιάδης, έτρεξαν τα 42,2 χμ. σε χρόνους 3:34:59, 3:40:03, 4:23:26 και 4:27:18 αντίστοιχα. Πολύτιμη εμπειρία από τη συμμετοχή της στο σπουδαίο αυτό αθλητικό ραντεβού στο Ρόττερνταμ απέκτησε και η Μαριλένα Κοκκίνου, η οποία όμως δεν τερμάτισε.
 
Δύο ακόμα Κομοτηναίες δρομείς, η Ελένη Μαζαράκη και η Μόρφω Τσαρτσαλή, έζησαν την εμπειρία της συμμετοχής σε ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός, συμμετέχοντας στον αγώνα δρόμου των 10,5 χμ. Οι δύο κοπέλες κατάφεραν να τερματίσουν σε χρόνους 1:04:42 και 1:28:38 αντίστοιχα.Θ.Σ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.