Ο Κουρδος, δραστηριο μελος της Επιτροπης Αλληλεγγυης Πολιτικων κρατουμενων της Τουρκιας στην Αθηνα

Στην αναφορά κυρίως των στοιχείων που αφορούν στην σύλληψη του Σινάν Μπουσκούρτ, στη Δράμα περιορίστηκαν σε σχετικές δηλώσεις τους οι δικηγόροι Κομοτηνής κ. Πέτρος Τεπερίδης και κ. Γωγώ Φακιρίδου, που βρέθηκαν στο πλευρό του συλληφθέντα, χθες το πρωί.

Όπως υποστήριξαν, μιλώντας στον «ΠτΘ» ο Μπουστούρκ είναι μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Πολιτικών Κρατουμένων της Τουρκίας που εδρεύει στην Αθήνα και έχει αναπτύξει αντίστοιχη δραστηριότητα.

Κατά την ημέρα της σύλληψης του, επιχείρησε να συνδράμει τρεις Τούρκους πολιτικούς κρατούμενους, προκειμένου να ζητήσουν πολιτικό άσυλο. Οι μετανάστες ήταν απεργοί πείνας, αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω προβλημάτων υγείας που παρουσίασαν και πέρασαν λάθρα στη χώρα μας.

Ο Σινάν Μποσκούρτ θα παραπεμφθεί στο αυτόφωρο σήμερα στη Δράμα, με την κατηγορία της διευκόλυνσης διακίνησης λαθρομεταναστών, ύστερα από την προθεσμία την οποία ζήτησε κι έλαβε.

Αναφορικά με το διεθνές ένταλμα σύλληψης το οποίο εκκρεμεί σε βάρος του ίδιου δράστη για συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση και σε υπόθεση ανθρωποκτονίας, η κ. Φακιρίδου μίλησε για ένα σχετικό έγγραφο για το οποίο έχει λάβει γνώση, ωστόσο αναμένονται όλα τα επίσημα στοιχεία. Η ίδια όσο και ο κ. Τεπερίδης δεν θέλησαν να επεκταθούν σε περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με το συγκεκριμένο σκέλος της υπόθεσης που απασχολεί ιδιαίτερα τις αστυνομικές αρχές, που διενεργούν έρευνες με μεγάλη μυστικότητα.

Μετά το Πάσχα αναμένεται η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών που θα κρίνει το αίτημα του Κούρδου για την μη έκδοση του στις γερμανικές αρχές. Μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία ενώπιον του Συμβουλίου, αναμένεται ότι θα αποκαλυφθούν όλα εκείνα τα στοιχεία που σχετίζονται με το πρόσωπο και τη δράστη του Μπουστούρκ.

Νατάσσα Δοσεμετζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.