Ο κορωνοιος δοκιμαζει σκληρα τη Δραμα – Στα ορια του το νοσοκομειο

Τρεις ασθενείς αεροδιακομίσθηκαν σε νοσοκομεία των Αθηνών χθες

Ασφυκτική είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Δράμας, δοκιμάζοντας τις αντοχές του λόγω των αυξημένων κρουσμάτων. Το πρωί της Πέμπτης στις 10:00 απογειώθηκε πτητική ομάδα του τμήματος Αεροδιακομιδών ΕΚΑΒ αποτελούμενη από τρεις ιατρούς και τρεις διασώστες με C-130 προκειμένου να διακομίσει τρία διασωληνωμένα περιστατικά Covid-19 από το αεροδρόμιο της Καβάλας στην Αθήνα.Πρόκειται για δύο 76χρονους και ένας 75χρονο που νοσούν βαριά και με C-130 μεταφέρθηκαν στην Αθήνα για να εισαχθούν σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού και των νοσοκομείων «Αττικόν» και «Σωτηρία».

«Διασωληνώνουμε ασθενείς σε χειρουργεία»

Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας η πρόεδρος των γιατρών του νοσοκομείου, Παρθένα Κιόρτεβε. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επεσήμανε ότι έχουν γεμίσει οι ΜΕΘ και πως ασθενείς διασωληνώνονται σε χειρουργεία, ενώ άλλοι ασθενείς διακομίζονται σε Σέρρες, Αλεξανδρούπολη και Καβάλα. Επεσήμανε δε ότι θα χρειαστεί να γίνει αεροδιακομιδή και άλλων ασθενών.
Ανέφερε ότι το νοσοκομείο της Δράμας πλήττεται περισσότερο σε σχέση με νοσοκομεία άλλων νομών και δεν επαρκούν οι γιατροί.

Πρόβλημα με το οξυγόνο;

Το πρωί της Πέμπτης μάλιστα, υπήρξαν πληροφορίες για μεγάλη πίεση και προβλήματα με τη διάθεση οξυγόνου στο νοσοκομείο της Δράμας, ωστόσο σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου διαψεύδει τα δημοσιεύματα.
Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Παπαδόπουλος μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», η περιφέρεια «μπήκε μπροστά» για να λυθούν τα όποια προβλήματα. «Σήμερα θα τελειώσει αυτό το μαρτύριο» σημείωσε, ενώ εξήγησε πως διαμορφώνοντας τρεις κλινικές Covid οι νοσηλείες ξεπέρασαν κάθε δεδομένο, με το σύστημα να φτάνει στα όριά του.«Σήμερα θα γίνει προμήθεια από το εξωτερικό 65 φιαλών, μικρών και μεγάλων για την κάλυψη αναγκών» συμπλήρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας.

Σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο τονίζει πάντως τα εξής:

«Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε με την απαραίτητη παροχή οξυγόνου σε Κλινική COVID. Όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο Νοσοκομείο μας έχουν την απαιτούμενη ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική φροντίδα. Η παρέμβαση στην οποία έχει ήδη προβεί το Νοσοκομείο και για την οποία χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. με τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών, αφορά στην αύξηση της παροχής οξυγόνου του υποσταθμού από 14-18m3/h σε 2*25m3/h στην Κλινική COVID 2, προκειμένου να υπάρχει ενίσχυση της υφιστάμενης παροχής.

«Για να επιτευχθεί το παραπάνω και με γνώμονα την απόλυτη ασφάλεια για τους ασθενείς της συγκεκριμένης Κλινικής, προμηθευόμαστε φιάλες οξυγόνου προκειμένου να παρασχεθεί οξυγόνο στους νοσηλευόμενους, για το χρονικό διάστημα της 1 ώρας που θα χρειαστεί για την αναβάθμιση του υποσταθμού».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.