Ο Κωνσταντινος Δαμιανος «απο το χθες στο αυριο» στο πλευρο του Γιαννη Κιλτσικη

Επιμελητηριακές Εκλογές 2017 - «Το όραμά μας μπορεί να γίνει πραγματικότητα»

Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη της νέας διοίκησης των Επιμελητηρίων της χώρας, μεταξύ των οποίων και τα δύο επιμελητήρια της Ροδόπης, οι υποψήφιοι των συνδυασμών, επικεφαλής αλλά και σύμβουλοι, διευρύνουν το διάλογό τους με την κοινωνία και τον επαγγελματικό κόσμο, την ψήφο των οποίων και διεκδικούν.
 
Σε επίπεδο Ροδόπης το ενδιαφέρον στρέφεται στις εκλογές του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, λόγω της ύπαρξης δύο συνδυασμών, τον συνδυασμό «Μαζί από το χθες στο αύριο» του Γιάννη Κιλτσίκη και τον συνδυασμό «Συμφωνία Ανασυγκρότησης» του Αντώνη Γραβάνη.
 
Συνολικά περισσότεροι από 110 επαγγελματίες της περιοχής διεκδικούν τη συμμετοχή τους στη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου, καταθέτοντας στο τραπέζι της συζήτησης σειρά προτάσεων που αφορούν στην επόμενη ημέρα.
 
Στον διάλογο που ανοίγει σήμερα, στις σελίδες του «ΠτΘ» με τους υποψηφίους συμβούλους των δύο συνδυασμών, την αρχή κάνει ο κ. Κωνσταντίνος Δαμιανός, σύμβουλος επιχειρήσεων και υποψήφιος στον συνδυασμό του κ. Γιάννη Κιλτσίκη, στο τμήμα Υπηρεσιών.
 
Ελεύθερος επαγγελματίας από το 1999 και έχοντας διατελέσει στέλεχος της Αναπτυξιακής Ροδόπης, της ιδιωτικής εταιρείας «Αιχμή» και πλέον ανεξάρτητος σύμβουλος επιχειρήσεων με τη δική του επιχείρηση, που εξειδικεύεται στα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο κ. Δαμιανός αποδέχτηκε την πρόταση του κ. Κιλτσίκη καθώς όπως τόνισε βρήκε απέναντί του «έναν άνθρωπο ευθύ και ντόμπρο» με σχέδιο για την επόμενη ημέρα, το οποίο και ο ίδιος θεωρεί πως πλέον, έχοντας την επαγγελματική ωριμότητα των ετών μπορεί να υπηρετήσει.
 
«Ο ρόλος των Επιμελητηρίων είναι πολύ συγκεκριμένος και είναι αυτονόητο ότι πρέπει να επιτελεστεί, με το σωστό τρόπο, με τη σωστή κατεύθυνση, ως συμβουλευτικό όργανο της οργανωτικής διοίκησης, αλλά από κει και πέρα είναι ένα κομμάτι της περιοχής το οποίο θα μπορέσει σημαντικά να βοηθήσει στη δημιουργία ομάδων, και πυρήνων, οι οποίες θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν τον πλούτο της περιοχής» τόνισε ο ίδιος μιλώντας στον «ΠτΘ» για να σημειώσει πως το όραμα αυτό «βασίζεται στην εμπιστοσύνη των στελεχών που απαρτίζουν τον συνδυασμό μας, άνθρωποι νέοι που εκτίθενται για πρώτη φορά και είναι επαγγελματίες με μεράκι να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση».
 
Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αποτελεί πρώτη στόχευση για τον επικεφαλής του Συνδυασμού Γιάννη Κιλτσίκη, γεγονός που βρίσκει σύμφωνο και τον κ. Δαμιανό ο οποίος επεσήμανε πως «ο μαρασμός και η ανέχεια που υπομένουν οι Έλληνες επιχειρηματίες, και ιδιαίτερα στην περιοχή μας, είναι πολύ μεγάλος». 

«Σημαντικά τα κονδύλια αρκεί να τύχουν σωστής αντιμετώπισης» 

Ερωτηθείς σχετικά με το κομμάτι της ειδίκευσής του  ο ίδιος τόνισε πως ο κύριος όγκος αφορά το κομμάτι των επιδοτήσεων, όπου τα τελευταία χρόνια υπάρχει σημαντική ροή χρημάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την περιοχή μας και γενικά προς τη χώρα. «Νομίζω ότι είναι σημαντικά κονδύλια που βοηθούν στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων, αρκεί αυτές να τύχουν της σωστής αντιμετώπισης ενός ευρωπαϊκού προγράμματος». «Τα εργαλεία που θα βοηθήσουν σε αυτή τη στόχευση, υπάρχουν. Το θέμα είναι να γίνει σωστή εκμετάλλευση, η σωστή πίεση προς τα κέντρα αποφάσεων εκείνων των οποίων θα μας διευκολύνουν στην πρόσβαση των χρηματοδοτήσεων αυτών» συνέχισε ο ίδιος ερωτηθείς για την χρησιμότητα των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων από το ίδιο το Επιμελητήριο προς όφελος των επαγγελματιών, για να τονίσει πως βασική στόχευση του συνδυασμού αποτελεί η δημιουργία συμβουλευτικής δομής και εντός του Επιμελητήριου με στόχο ακριβώς την άμεση χρηματοδότηση των επαγγελματιών από ευρωπαϊκά προγράμματα απευθείας. 

«Χρηματοδοτήσεις σε όλους και όχι προς του ημέτερους» 

«Τα προγράμματα δεν είναι κρυφά, είναι γνωστά σε όλους. Το ζήτημα είναι να καταφέρουμε να τα οδηγήσουμε προς την κατεύθυνση που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή, δηλαδή θα δώσουν ένα όνομα ξεχωριστό για την περιοχή, έτσι ώστε ο επιχειρηματίας να απολαμβάνει χρήματα από τον τουρισμό, θα δώσουν νέες θέσεις εργασίας  κ.ο.κ.» συνέχισε για να επισημάνει πως «σε ό,τι αφορά της χρηματοδοτήσεις θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να γίνεται η διάχυση από το Επιμελητήριο με τον σωστό τρόπο και προς όλες τις επιχειρήσεις, και όχι προς τους ημέτερους». 

«Οι άνθρωποι αφορμή για αισιοδοξία» 

Ο ίδιος έλκει την αισιοδοξία του για την επόμενη μέρα, από την εμπιστοσύνη που του εμπνέει όπως τόνισε ο συνδυασμός, ο οποίος «έχει πολύ μικρή σχέση με πολιτικά πράγματα του παρελθόντος, τα οποία για κάποιους ίσως λειτουργούν και ως βαρίδια, γιατί είναι μέρος του προβλήματος όλης της χώρας». «Η αισιοδοξία μου επίσης εφορμάται και από τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει αρκετά χρόνια, διαθέτουν την εμπειρία, μπορούμε να τους εμπιστευθούμε και όλοι μαζί να δώσουμε ένα όραμα, μικρό ή μεγάλο, για τη συνέχεια ενός θεσμού, που δυστυχώς έχει απαξιωθεί, και κυρίως να καταφέρουμε να τον επαναφέρουμε».
 
Τέλος ο κ. Δαμιανός τόνισε πως «ενώ είναι φυσιολογικό ότι στην παρούσα στιγμή, η κάθε εκλογική διαδικασία θεωρείται ότι είναι χαμένος χρόνος, εμείς μπορούμε να αποδείξουμε το αντίθετο και θα προσπαθήσουμε να το αποδείξουμε με το λόγο μας, με τις συναντήσεις που κάνουμε με όλους τους φορείς στην περιοχή, πηγαίνοντας από συνάδελφο σε συνάδελφο για να τον δούμε από κοντά και να τον πείσουμε ότι το όραμά μας μπορεί να γίνει πραγματικότητα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.