Ο Κομοτηναιος σεφ που «ξετρελαινει» τους Αθηναιους

Ο Δημήτρης Κωστόπουλος ξετυλίγει μυστικά και συνταγές που έφεραν το μεζεδοπωλείο «Μυστικός Κήπος» ανάμεσα στα 100 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας για το 2018

Το πιο λαχταριστό σημείο της Αθήνας φέρει την «υπογραφή» ενός δικού μας παιδιού με καταγωγή από την Ξυλαγανή! Ο λόγος για τον σεφ, κ. Δημήτρη Κωστόπουλο που με το ξεχωριστό ταλέντο και τις δημιουργίες του κατάφερε να αναδείξει τον «Μυστικό Κήπο» σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας για το 2018, σύμφωνα με την bοussias communications.
 
Τα μεγαλύτερα «μυστικά», όμως, κρύβονται στην κουζίνα. Εκεί ο σεφ δημιουργεί τις γευστικές εκπλήξεις που συνθέτουν έναν κατάλογο, μοιρασμένο σε «στεριά και θάλασσα», είπε «ξετυλίγοντας» τις συνταγές του. Τα πιάτα, δουλεμένα με προσοχή τόσο στην γεύση όσο και στην αισθητική, συνδυάζουν τα τρία απαραίτητα για τον ίδιο συστατικά: ποιοτικά προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς, αγάπη και πολλή φαντασία!
 
«Η καταγωγή μου είναι από την Ξυλαγανή, αλλά έμενα στην Κομοτηνή από όπου και έφυγα για να σπουδάσω στον χώρο της μαγειρικής. Πριν ανοίξω την δική μου επιχείρηση δούλεψα σε “μεγάλες”κουζίνες στην Κομοτηνή, την Μύκονο και την Αθήνα. Έχω συνεργαστεί, λοιπόν, με τον Νίκο Μεραχτσάκη στο “Παλατάκι”, εργάσθηκα επί δέκα χρόνια στο εστιατόριο “Ελιά” και για άλλα έξι στην “Γκαλερί του Μεζέ”» ανέφερε απαριθμώντας τους βασικούς «σταθμούς» από τους οποίους πέρασε πριν επιχειρήσει να κάνει κάτι δικό του. 

Αναμειγνύοντας γεύσεις και μαγειρικές από όλον τον κόσμο στην κουζίνα του «Μυστικού Κήπου» 

Εξοικειωμένος πλέον με τις νέες τεχνικές και αισθητικές για ένα πιάτο και σε συνεργασία με δύο καλούς φίλους ο κ. Κωστόπουλος πήρε το μεγάλο ρίσκο! Κάπως έτσι στήθηκε στο Χαλάνδρι ο «Μυστικός Κήπος», που εδώ και τρία χρόνια έχει ξετρελάνει όλους τους Αθηναίους με τα ξεχωριστά πιάτα του. Η μεσογειακή κουζίνα του μεζεδοπωλείου «παντρεύει» πρώτες ύλες από όλο τον κόσμο, συνδυάζοντας διαφορετικές τεχνικές και γεύσεις που απελευθερώνουν την φαντασία και τη δημιουργικότητα του σεφ.
 

«Από την Κομοτηνή  προμηθευόμαστε καβουρμά και παστουρμά από το κρεοπωλείο “Τρίχας”, ενώ συνεργαζόμαστε με πολλές ακόμα περιοχές της Ελλάδας, όπως Κρήτη και Πελοπόννησο. Το ίδιο ισχύει και για τα αλκοολούχα ποτά. Γενικότερα στηρίζουμε πολύ τους μικρούς παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα και δημιουργούμε πιάτα που δεν είναι κλασικά», συμπλήρωσε κάνοντας λόγο για την «κουζίνα fusion», είδος που περιγράφει ως ένα μείγμα γεύσεων, παραδόσεων, τροφικών συνηθειών και τεχνικών μαγειρικής διαφορετικών λαών.
 
Το ταλέντο και η αγάπη του για την μαγειρική, λοιπόν, ήταν και αυτά που εν τέλει τον επιβράβευσαν, χαρίζοντάς στο μεζεδοπωλείο «Μυστικός Κήπος» μία θέση ανάμεσα στα 100 καλύτερα εστιατόρια της χώρας. Ο κ. Κωστόπουλος, ωστόσο, προτιμά να μην κάνει σχέδια για το μέλλον, αφού όπως είπε κλείνοντας «ζω το τώρα και ό,τι θέλει ας προκύψει. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και δουλεύεις, ανταμείβεσαι. Απλώς χρειάζεται υπομονή, μιας και τα πρώτα χρόνια σε όλους τους χώρους είναι πολύ δύσκολα. Έτσι και ένας σεφ, στην αρχή της καριέρας του, δεν μαγειρεύει. Καθαρίζει και τρέχει πίσω από τους άλλους. Όμως αν αντέξεις αυτό το στάδιο και έχεις μεράκι θα τα καταφέρεις».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.