Ο Κομοτηναιος Γιαννης Πετρας επιασε τον σταυρο στο Φαναρι (+Gallery)

Μαζί με αρκετούς ακόμα νεαρούς αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στα παγωμένα νερά

Παρουσία πλήθους κόσμου, αλλά και με σύσσωμη σχεδόν την πολιτική, στρατιωτική και εκκλησιαστική ηγεσία της περιοχής τηρήθηκε και φέτος το έθιμο του αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του Φαναρίου Ροδόπης.

Πολλοί ήταν οι συμπολίτες μας που από νωρίς γέμισαν τα καφέ του Φαναρίου αναμένοντας την ώρα της τελετής, ενώ αρκετοί ήταν και οι νέοι που αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν τον σταυρό.

Ο Κομοτηναίος Γιάννης Πετράς, φοιτητής ήταν αυτός που αναδείχθηκε ο ταχύτερος κολυμβητής και έπιασε τον σταυρό, πηδώντας από το καϊκι από όπου παραδοσιακά πηδάνε οι επίδοξοι “ανάδοχοι” του σταυρού.

Ο νεαρός Γιάννης, ο οποίος φέτος βούτηξε για πρώτη φορά στα Θεοφάνεια, έλαβε τα συγχαρητήρια του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κατά την έξοδό του από την θάλασσα, μαζί με έναν σταυρό, που του δόθηκε από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Φαναρίου κ.Σταυρακάκη, ενώ δέχτηκε τα συγχαρητήρια τόσο του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιώργου Πετρίδη, όσο και των υπολοίπων παρευρισκομένων.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους αψήφησαν το κρύο και με την δύναμη της ψυχή τους βούτηξαν στην παγωμένη θάλασσα” έδωσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κάνοντας λόγο για “ένα δεύτερο βάφτισμα, έναν αναβαφτισμό στην ζωή και την ψυχή όλων”.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.