Ο Κολυμβητικος Ομιλος Ξανθης τιμησε τον Χρηστο Κατραντζη

Με μία μικρή εκδήλωση στο κλειστό, εδώ και δύο χρόνια, κολυμβητήριο της Ξάνθης

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ανάμεσα δηλαδή σε φίλους, παλιούς συναθλητές, αθλητές και προπονητές, μέλη του Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης, που διοργάνωσαν μία μικρή εκδήλωση προς τιμήν του, ολοκλήρωσε τις ολιγοήμερες διακοπές του στα πάτρια εδάφη του, ο Ξανθιώτης κολυμβητής Χρήστος Κατραντζής, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, κατακτώντας την 10η θέση στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας 4Χ100 ελεύθερο, μαζί με τους συναθλητές του κ.κ. Κριστιάν Γκολομέεβ, Οδυσσέα Μελαδίνη και Απόστολο Χρήστου.
 
Ο Χρήστος Κατραντζής «επέστρεψε» στο μέρος όπου ξεκίνησε την κολύμβηση, για να διαπιστώσει ωστόσο πως εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια δυστυχώς το κολυμβητήριο της Ξάνθης παραμένει κλειστό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την ανάπτυξη του αθλήματος της κολύμβησης στην πόλη. 

Κωνσταντίνα Νικήτα «Ο Χρήστος Κατραντζής αποτελεί ένα παράδειγμα για όλους μας και ειδικά για τους νεαρούς αθλητές μας» 

Με την επισήμανση αυτή άλλωστε ξεκίνησε τον χαιρετισμό της και η αντιπρόεδρος του ΚΟΞ κ. Κωνσταντίνα Νικήτα η οποία τόνισε πως «η Ξάνθη μας είναι μία ευρωπαϊκή πόλη αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει το κολυμβητήριο της και είναι η μοναδική στην Ελλάδα που δεν μπορεί να ξεπεράσει αυτό το αδιέξοδο», επισημαίνοντας πως το γεγονός δυσκολεύει τόσο την λειτουργία του συλλόγου όσο και τους ίδιους τους αθλητές και τους γονείς οι οποίοι «αναγκάζονται να μετακινούνται σχεδόν καθημερινά σε άλλες πόλεις για τις προπονήσεις, με ό,τι επιβάρυνση – σωματική, ηθική, οικονομική – συνεπάγεται αυτό».
 

Η κ. Νικήτα στη συνέχεια βράβευσε τον Ξανθιώτη αθλητή, απονέμοντάς του και μία αναμνηστική μπλούζα με τα αρχικά του Συλλόγου, για να υπογραμμίσει πως «ο Χρήστος Κατραντζής αποτελεί ένα παράδειγμα για όλους μας, ειδικά για τους νεαρούς αθλητές μας, καθώς μέσα από σκληρή δουλειά και με υπομονή, επιμονή, έχοντας ως βασικό εφόδιο τη βοήθεια των γονιών και των προπονητών του κατέφερε να πετύχει τους στόχους του και να φτάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Γι’ αυτό κι εμείς τον καλέσαμε σήμερα κοντά μας, εδώ όπου έκανε τα πρώτα του βήματα στον αθλητισμό για να τον τιμήσουμε». 

Χρήστος Κατραντζής «Να έχετε πίστη στις δυνάμεις σας και να μην το βάζετε κάτω» 

Συγκινημένος ο Χρήστος Κατραντζής παρέλαβε το βραβείο του από τα χέρια της κ. Νικήτα και απευθυνόμενος στα νεαρά παιδιά, τους παρότρυνε να μην το βάλουν κάτω και να μην απογοητευτούν όσες δυσκολίες και αν συναντήσουν, καθώς όπως επεσήμανε «αν θέσουν στόχους και τους κυνηγάνε έχουν πολλές πιθανότητες να τους πετύχουν, αρκεί να έχουν πίστη στις δυνάμεις τους».
 
Ο ίδιος συνομίλησε αλλά και φωτογραφήθηκε με το σύνολο των νεαρών παιδιών και φερέλπιδων αθλητών, ενώ από τις ωραιότερες στιγμές της εκδήλωσης ήταν η συνάντησή του με τον πρώτο προπονητή του στον Κ.Ο.Ξ., κ. Χρήστο Θεοδωρίδη.
 
Όπως είχε γραφτεί και πριν από λίγες ημέρες στις σελίδες του «ΠτΘ» ο 24χρονος αθλητής αναχώρησε χθες για τον Πειραιά όπου εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσει την προετοιμασία του για τις επόμενες διοργανώσεις, με πρώτο στόχο την διάκριση το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης που θα γίνει το 2017.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.