Ο. Κεφαλογιαννη: «Δεν βρηκαμε καταλληλους τροπους να στηριξουμε ολοκληρωμενα τον καλλιτεχνικο κοσμο»

Σχόλιο του αν. Τομεάρχη Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρολιάκου στις δηλώσεις της βουλευτού της ΝΔ

Σε συνέντευξή της στο ieidiseis.gr η βουλευτής της Ν.Δ. Όλγα Κεφαλογιάννη αναγνωρίζει πως δεν εφαρμόστηκαν οι κατάλληλοι τρόποι για την ολοκληρωμένη στήριξη του καλλιτεχνικού κόσμου εν μέσω της πανδημίας.

Ειδικότερα η ίδια αναφέρει πως: «Η πανδημία σάρωσε τον πολιτισμό. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι στον χώρο αυτόν που έχουν να εργαστούν από τον Φεβρουάριο. Δυστυχώς δεν βρήκαμε τους κατάλληλους τρόπους να τους στηρίξουμε ολοκληρωμένα. Υπήρξαν γραφειοκρατικά προβλήματα, χάσαμε την συναισθηματική επαφή, την εμπιστοσύνη. Πρέπει να τα ξαναβρούμε. Να εμπιστευτούμε τους Έλληνες καλλιτέχνες».

Και αφού προσθέτει πως πρέπει «να τους δώσουμε ευκαιρίες», υπογραμμίζει ότι: « Δεν γίνεται εμβληματικοί δημόσιοι οργανισμοί, να μετακαλούν καλλιτέχνες από το εξωτερικό, ενώ σημαντικοί Έλληνες δημιουργοί παραμένουν ανενεργοί. Χρειάζεται περισσότερη ενσυναίσθηση από όλους. Ας δούμε αυτήν την κρίση σαν μια ευκαιρία να ακούσουμε τους εκπροσώπους του σύγχρονου πολιτισμού και να θέσουμε υγιείς βάσεις για το μέλλον».

Σχόλιο του Πάνου Σκουρολιάκου στις δηλώσεις της Όλγας Κεφαλογιάννη

Με αφορμή τις δηλώσεις αυτές της κ. Κεφαλογιάννη ο αν. τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος επισημαίνει: «Η κα Κεφαλογιάννη παραδέχεται το αυτονόητο. Και ταυτόχρονα δικαιώνει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία απέναντι στα προβλήματα των ανθρώπων του Πολιτισμού».

Πηγή: ieidiseis.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.