O Ιππικος Ομιλος Κομοτηνης εκοψε τη βασιλοπιτα του, με το βλεμμα στην παρελαση της 25ης Μαρτιου

Την καθιερωμένη βασιλόπιτά του έκοψε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ο Ιππικός Πολιτιστικός Όμιλος Κομοτηνής. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου, μεταξύ των οποίων η δημοτική σύμβουλος και διατελέσασα πρόεδρος του Ιππικού Ομίλου, κ. Κατερίνα Ιωαννίδου.
 
Η εν ενεργεία πρόεδρος, κ. Έλλη Τσομπανίδου, αφού ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία για τα μέλη και τα άλογα του Συλλόγου έκοψε τη βασιλόπιτα όπου τυχερός αποδείχτηκε ο κ. Περικλής Γκιαουράκης, ο οποίος παρέλαβε ως δώρο ένα σετ βαλιτσάκια σέλας για την μεταφορά των προσωπικών ειδών του ιππέα.
 
 Η κ. Τσομπανίδου έκανε μία σύντομη αναδρομή στα πεπραγμένα του 2015 και παρουσίασε τις πρώτες δραστηριότητες του Συλλόγου για τη νέα χρονιά, ξεκινώντας από την 25η Μαρτίου όταν ο σύλλογος θα παρελάσει για πρώτη φορά μετά από τα 10 χρόνια από την ημέρα της σύστασής του. Δεδομένου πως επίσημα διαθέτει την έγγραφη απάντηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για τη συμμετοχή του στις παρελάσεις, το ζητούμενο πλέον και μοναδική εκκρεμότητα είναι την ημέρα της παρέλασης να είναι ευνοϊκός ο καιρός. 

Έλλη Τσομπανίδου «Μια γεμάτη χρονιά το 2015»


Στο συνοπτικό απολογισμό της για τη χρονιά, που μας πέρασε, η κ. Τσομπανίδου, έκανε λόγο για μια αρκετά γεμάτη χρονιά, στη διάρκεια της οποίας ο Ιππικός Όμιλος συμμετείχε σε πάρα πολλές εκδηλώσεις, από εκείνες των Ελευθερίων και του καλοκαιριού μέχρι την πιο πρόσφατη της Έκθεσης «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2015». Επίσης διοργάνωσε σεμινάρια για την ιατρική φροντίδα των ζώων από τα μέλη του, καθώς επίσης και τα καθιερωμένα ιππικά διήμερα. Η κ. Τσομπανίδου διευκρίνισε πως ο Σύλλογος δεν έχει μόνον πολιτιστικό αντικείμενο δράσης αλλά και αθλητικό. «Μέλη μας μετέχουν σε αγώνες endurance και μάλιστα βραβεύονται, παίρνοντας πάρα πολύ καλές θέσεις», εξήγησε. «Επίσης ο πρώην πρόεδρός μας ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος», επισήμανε, «είναι επίσημος κριτής σε αγώνες ιππασίας και μετέχει και εκείνος, εκπροσωπώντας και τον Σύλλογο, σε αγώνες που γίνονται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις βαλκανικές χώρες».
 
Το μεγάλο όνειρο των ανθρώπων του Ιππικού Ομίλου είναι να καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις εγκαταστάσεις τους στο ιδιόκτητο χώρο, που διαθέτουν στην περιοχή ανάμεσα στην Καρυδιά και στην Πάνδροσο. «Δυστυχώς εξαιτίας της κρίσης δεν καθίσταται δυνατό να ολοκληρώσουμε τις εγκαταστάσεις», σημείωσε η κ. Τσομπανίδου, εκφράζοντας την προσδοκία μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα και με τη συνδρομή των τοπικών φορέων αυτό να καταστεί εφικτό. 

«Πολλά τα οφέλη από την ιππασία//μεταξύ άλλων η επαφή με το ζώο σου προσφέρει το αίσθημα της ελευθερίας και λειτουργεί ευεργετικά για την ψυχική σου αποφόρτιση και ηρεμία»

Τέλος, η κ. Τσομπανίδου επικέντρωσε στα οφέλη που προσφέρει η ιππασία σε όσους ασχολούνται με το αντικείμενο, προτρέποντας τα νέα παιδιά να έρθουν σε επαφή με το άλογο. «Το πρώτο που μπορεί να προσφέρει η ιππασία είναι η φυσική κατάσταση, η εξάσκηση όλων των μελών του σώματος», παρατήρησε. «Γι’ αυτό εξάλλου είναι ένα από τα χόμπι- αθλήματα- δραστηριότητες, που ενδείκνυται από τους ορθοπεδικούς για όλες τις περιπτώσεις», επισήμανε. «Γι’ αυτόν το λόγο υπάρχει η θεραπευτική ιππασία», συμπλήρωσε, «η οποία ενδείκνυται για άτομα με αναπηρία και συνιστά έναν μεγάλο στόχο του Συλλόγου μας». «Επιπλέον έρχεσαι σε επαφή με τη φύση», συνέχισε η κ. Τσομπανίδου, «διασχίζοντας μονοπάτια που δεν μπορείς να προσεγγίσεις με αυτοκίνητο, με μηχανάκι ή με ποδήλατο. Τέλος, αυτή η επαφή με το ζώο σου προσφέρει το αίσθημα της ελευθερίας και λειτουργεί ευεργετικά για την ψυχική σου αποφόρτιση και ηρεμία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.