Ο Ιλχαν Αχμετ για τις εξελιξεις στο ΚΙΝΑΛ

«Η αποχώρηση του Ποταμιού θα βοηθήσει το ΚΙΝΑΛ για την ανασυγκρότηση της μεγάλης κεντροαριστεράς»

Οριστικοποιήθηκε κατά την διάρκεια των προηγούμενων εικοσιτετραώρων το «διαζύγιο» στον χώρο της Κεντροαριστεράς, καθώς την Κυριακή το Ποτάμι ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το Κίνημα Αλλαγής.
 
Τι και αν αυτό ήταν προδιαγεγραμμένο, δεν βγήκε σε καμία περίπτωση συναινετικό καθώς μετά την αποχώρηση ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε με κάθε άλλο παρά επαινετικά λόγια για το εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως «η παραμονή στο Κίνημα Αλλαγής θα ήταν συνταγή αποτυχίας».
 
Η αποχώρηση του Ποταμιού από το ΚΙΝΑΛ ήρθε σε συνέχεια της υπερψήφισης της εισήγησης που κατέθεσε ο κ. Θεοδωράκης από την πλειοψηφία των αντιπροσώπων του Ποταμιού, η οποία συγκεκριμένα εγκρίθηκε με 97 υπέρ, 16 κατά και 5 λευκά επί των παρόντων μελών.
 
Η πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού προβλέπει επίσης και συνέδριο του κόμματος τον Οκτώβριο για την έγκριση πολιτικών θέσεων, την πολιτική συνεργασιών και εκλογή νέων οργάνων.
 
Την αποχώρηση του Ποταμιού σχολίασε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο βουλευτής Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο οποίος εκλέχτηκε με το Ποτάμι από το οποίο και αποχώρησε, κ. Ιλχάν Αχμέτ, ακριβώς όπως επεσήμανε λόγω της άρνησης του κ. Θεοδωράκη στη συμπόρευση πολιτικών φορέων του χώρου για την ανασύσταση του κεντροαριστερού χώρου.
 
«Διαθέτω μία προσωπική εμπειρία καθώς εκλέχτηκα με το Ποτάμι, από το οποίο και απεχώρησα μαζί με άλλους συναδέλφους καθώς ήμασταν υποστηρικτές της επιτροπής διαλόγου και πιστεύαμε εξ αρχής ότι έπρεπε να συμπορευτούμε για την ανασύσταση του κεντροαριστερού χώρου και την δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής. Από τότε ο κ. Θεοδωράκης δεν θεωρούσε ότι το Ποτάμι έπρεπε να συμπλεύσει με τους υπολοίπους και εκεί ακριβώς έγκειται και ο λόγος της αποχώρησής μας. Αργότερα βέβαια με την εξαγγελία της κ. Γεννηματά ο ίδιος δήλωσε παρών, κατέβηκε υποψήφιος και συγκέντρωσε περί τις 18.000-19.000 ψήφους. Από εκεί και ύστερα δεν συναίνεσε σε τίποτα που αφορούσε συμπόρευση και δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα» εξήγησε ο ίδιος κάνοντας λόγο για μία «καθαρά προσωπική απόφαση του κ. Θεοδωράκη».
 
Ερωτηθείς σχετικά με το κατά πόσο η αποχώρηση του Ποταμιού θα  «στοιχήσει» ή όχι πολιτικά στο ΚΙΝΑΛ ο κ. Αχμέτ εξέφρασε την άποψη πως «δεν θα το βλάψει ίσα ίσα στην πορεία θα το βοηθήσει γιατί όσοι το πιστεύουν και μπορούν θα συνεχίσουμε στο ΚΙΝΑΛ με στόχο την δημιουργία της μεγάλης κεντροαριστεράς». Χαρακτηριστικό παράδειγμα  ο κ. Παναγιώτης Καρακατσούλης, πρώην βουλευτής και στέλεχος του κόμματος, ο οποίος ανακοίνωσε πως παραμένει στο Κίνημα Αλλαγής, χαρακτηρίζοντας ως «λάθος» την αποχώρηση του Ποταμιού. 

«Ο κ. Θεοδωράκης δημιουργούσε πρόβλημα συνοχής στο ΚΙΝΑΛ» 

«Ο κ. Θεοδωράκη δημιουργούσε πρόβλημα συνοχής στο ΚΙΝΑΛ» συνέχισε ο ίδιος εξηγώντας πως «επιλέχτηκε ένας επικεφαλής, κάναμε μία κεντρική επιτροπή και μάλιστα ο ίδιος είχε δηλώσει ότι θέλει διορισμό ενώ εμείς λέγαμε με εκλογή. Η κ. Γεννηματά προκειμένου να κρατήσει όλο αυτό το εγχείρημα ενωμένο δέχτηκε την πρόταση του κ. Θεοδωράκη, αλλά τελικά είδαμε ότι όλα αυτά ήταν προφάσεις. Νομίζω ότι τότε οι λόγοι ήταν καθαρά πολιτικοί όπως είναι και τώρα».
 
«Σε κάθε περίπτωση εύχομαι καλή τύχη στον Σταύρο Θεοδωράκη στον δρόμο που θέλει  να ακολουθήσει» επεσήμανε ο ίδιος καταλήγοντας για να ξεκαθαρίσει πως «εμείς σαν Κίνημα Αλλαγής, με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, τη Δημοκρατική Αριστερά, τους Οικολόγους και όλους όσους θέλουν, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τον χώρο της κεντροαριστέρας  και το ΚΙΝΑΛ να είναι στις επόμενες εκλογές η παράταξη αυτή που θα αγωνιστεί όχι για την τρίτη θέση αλλά για μία ίση μάχη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και Κινήματος Αλλαγής με τον κόσμο να μας δίνει την δυνατότητα να είμαστε πρωταγωνιστές   στις επόμενες πολιτικές εξελίξεις».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.