Ο Ιλχαν Αχμετ για τις αποζημιωσεις των καπνοπαραγωγων της Ροδοπης

«Αναμένουμε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να απαντήσει εγγράφως και επισήμως στην κοινοβουλευτική μας ερώτηση»

Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ τις προφορικές δεσμεύσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην πρόσφατη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με εκπροσώπους των καπνοπαραγωγών της Θράκης για το πρόβλημα της νεκρωτικής ίωσης που πλήττει τον καπνό της περιοχής. Ωστόσο ο βουλευτής εκφράζει και αμφιβολίες ως προς την υλοποίησή τους ζητώντας από τον υπουργό απαντήσει εγγράφως και επισήμως στην κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε για το θέμα.
 
Αναλυτικότερα σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ιλχάν Αχμέτ επισημαίνει πως «οι προφορικές δηλώσεις του υπουργού κ. Αποστόλου κατά την διάρκεια  σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, απόντων κατά την συνήθη πρακτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ των βουλευτών της αντιπολίτευσης, περί της αποκαταστάσεως των ζημιών στο νόμο μας όσον αφορά τους καπνοπαραγωγούς μας, αποτελεί καταρχάς μια θετική εξέλιξη» για να επισημάνει ακολούθως ότι «αναμένουμε, όμως, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να απαντήσει ΕΓΓΡΑΦΩΣ και ΕΠΙΣΗΜΩΣ στην κοινοβουλευτική μας ερώτηση για το θέμα αυτό».
 
Ο ίδιος επανέλαβε το αίτημα που κατέθεσε προς το ΥΠΠΑΤ «οι αποζημιώσεις που θα δοθούν να είναι εύλογες, δίκαιες και να καλύπτουν το σύνολο της συντελεσθείσας ζημίας καθώς και να οριστεί χρονοδιάγραμμα πληρωμών» διαβεβαιώνοντας πως  «θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε την κυβέρνηση και να εργαζόμαστε στην κατεύθυνση αυτή μέχρι την επίτευξη τους στόχου της ολικής αποζημίωσης των αγροτών μας και της δικαίωσης του δίκαιου αγώνα τους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.