Ο Γιωργος Χατζηκωνσταντινου στο πλευρο του Τασου Βαβατσικλη

Ο καθηγητής του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου θα είναι υποψήφιος με το συνδυασμό της Νέας Πορείας με επικεφαλής τον Τάσο Βαβατσικλή. Ο κ. Χατζηκωνσταντίνου απεδέχθη την πρόταση του κ. Βαβατσικλή την οποία, όπως τόνισε σε μία πρώτη δήλωσή του στον ΠτΘ, θεωρεί τιμητική προς το πρόσωπό του.

Σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η «Νέα Πορεία» τονίζεται πως ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Τάσος Βαβατσικλής «οδεύει στο κλείσιμο των υποψηφίων του Συνδυασμού «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» και έχει αποδείξει με τις μέχρι τώρα επιλογές του ότι όλοι οι υποψήφιοι του εκλογικού Συνδυασμού της Παράταξης, για τις Δημοτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου, είναι προσωπικότητες που μπορούν να προσφέρουν γενικότερα στην ανάπτυξη και την πρόοδο της πόλης και των αγροτικών οικισμών της και επιβεβαιωτικά στο να αποκτήσει ο Δήμος της Κομοτηνής περισσότερη διεκδικητική φωνή και συγχρόνως να αναβαθμιστεί ακόμη πιο πολύ η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη περιοχή μας.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Τάσος Βαβατσικλής συνεχίζει να κινείται με πλήρη συνέπεια στον προγραμματισμένο στόχο της «ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ»
και έμπρακτα αποδεικνύει, με τις μέχρι τώρα ενέργειές του, τη συμμετοχικότητα και την καταξίωση των δικαιωμάτων των κατοίκων του μεγαλύτερου Δήμου του Νομού μας».

Στη συνέχεια γίνεται η ανακοίνωση της καθόδου του Καθηγητή και πρώην Αντιπρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Γιώργο Χατζηκωνσταντίνου, για τον οποίο όπως τονίζεται, «είναι ένα από τα κορυφαία στελέχη της τοπικής και της ευρύτερης Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

Αναμφίβολα η επιλογή αυτή θα βοηθήσει περισσότερο στο δέσιμο της τοπικής κοινωνίας με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και η επιλογή του επιφανούς επιστήμονος, ως υποψηφίου, θα αποτελέσει ένα ακόμη αποτελεσματικό βήμα για την αναπτυξιακή εξέλιξη του Δήμου και της πόλης».

Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου «Η πρόταση αποτελεί τιμή για μένα»

Σε ένα πρώτο σχολιασμό του για την απόφασή του αυτή ο Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου ανέφερε τα εξής:

«Σήμερα ο δήμαρχος κ. Βαβατσικλής με πληροφόρησε ότι έγινα δεκτός ως υποψήφιος του ψηφοδελτίου της «Νέας Πορείας». Θέλω να πω ότι με τιμά ιδιαιτέρως η πρόσκληση που προέρχεται από το δήμαρχο και τη «Νέα Πορεία». Ελπίζω ότι η συμμετοχή του ονόματός μου στο ψηφοδέλτιο θα συμβάλλει ώστε η παράταξη να κερδίσει τις δημοτικές εκλογές, για μια αυτοδιοίκηση, η οποία πιστεύω ότι μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, πολλά περισσότερα στο μέλλον στα πλαίσια των νέων συγκυριών και εξελίξεων στην περιοχή, στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως όλους αυτούς τους ανθρώπους και τον κ. Βαβατσικλή που μου έκαναν την πρόταση και να τους παρακαλέσω να κατανοήσουν πλήρως ότι αυτή αποτελεί τιμή για μένα. Ελπίζω ότι η συμβολή μου θα τους είναι χρήσιμη στο μέλλον».

Π.

Ποιος είναι ο Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου

Ο Ακαδημαϊκός δάσκαλος κ. Γεώργιος Χατζηκωνσταντίνου πρώην Αντιπρύτανης και πρώην Πρόεδρος του Τμήματος ΔΟΣΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης είναι Καθηγητής οικονομικής θεωρίας και Διδάκτωρ του πανεπιστημίου της Σορβόννης. Ενώ έχει υπηρετήσει επί εικοσαετίας στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και από το 1995 μέχρι και σήμερα διδάσκει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Έχει γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη. Είναι έγγαμος και έχει αποκτήσει δύο παιδιά.

Ο Καθηγητής Γεώργιος Χατζηκωνσταντίνου στη διάρκεια της πανεπιστημιακής του καριέρας έχει συγγράψει δώδεκα βιβλία και πάνω από εβδομήντα επιστημονικά άρθρα οικονομικού περιεχομένου. Έχει μεταφράσει τρία ξενόγλωσσα βιβλία και έχει διδάξει σε προπτυχιακό επίπεδο στα Πανεπιστήμια του Παρισιού, του Μπορντό, της Μασσαλίας, της Λιέγης, του Γκρόνιγκεν, του Κιέβου, της Ντιζόν, καθώς και σε αρκετά ελληνικά Πανεπιστήμια.

Είναι μέλος σε σημαντικό αριθμό Επιστημονικών Συλλόγων και Ενώσεων και παράλληλα έχει λάβει μέρος και σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων και επιστημονικών συναντήσεων.

Ως πανεπιστημιακός ή ως πρόεδρος επιστημονικών Φορέων διοργάνωσε περισσότερα από 30 Εθνικά, Ευρωπαϊκά ή Διεθνή Συνέδρια, καθώς και μεγάλο αριθμό Ημερίδων, Επιστημονικών Συναντήσεων και Σεμιναρίων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, κυρίως δε σε Μακεδονία και Θράκη. Σε μία από τις επιστημονικές εργασίες και παρουσιάσεις του αναφέρεται στον κοινωνικό ρόλο της Επιστήμης. Υπήρξε και εξακολουθεί να είναι Διευθύνων ή Μέλος τριμελούς συμβουλευτικής επιτροπής καθώς και Μέλος επταμελούς επιτροπής σε πλήθος διδακτορικών διατριβών σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας ή της Γαλλίας. Παράλληλα συμμετέχει έως και σήμερα σε πέντε ερευνητικά προγράμματα σχετικά με την ανεργία, με την ανεργία των γυναικών, με την ανεργία των νέων, αλλά και με τον κοινωνικό αποκλεισμό στις περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης, Ροδόπης και Έβρου. Τέλος είναι επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος Master Plan, που αποτελεί το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του Νομού Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.