Ο Γιαννης Πανουσης μιλα για την 4η Νομικη

Σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής

Για το θέμα της 4ης Νομικής, για το οποίο έχει ήδη τοποθετηθεί σε αδρές γραμμές, διαμέσου της εφημερίδας μας, θα μιλήσει στην Κομοτηνή ένας από τους πρωταγωνιστές της προσπάθειας να μην ιδρυθεί 4η Νομική στην Αθήνα τη δεκαετία του ’90, ο κ. Γιάννης Πανούσης την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 19.00, σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης στο ΕΒΕΡ.
 
Τότε, ως πρύτανης του ΔΠΘ και μέλος ΔΕΠ της Νομικής Κομοτηνής, είχε πρωτοστατήσει στις αντιδράσεις για την ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής περιγράφοντας γιατί, όχι με τοπικιστικά αλλά με ακαδημαϊκά κριτήρια, δεν έπρεπε να γίνει αυτό στο βιβλίο του «Για τη Νομική Θράκης και για τη
Θράκη».
 
Στην τοποθέτησή του στην εφημερίδα μας, είχε μιλήσει για ένα πολύχρωμο κατεστημένο, στο οποίο είχαν υποκύψει τότε οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και φαίνεται πως υποκύπτει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και θα έχει πολύ ενδιαφέρον αν θα αναφερθεί σε αυτό ακριβώς το κατεστημένο στην ομιλία του στην Κομοτηνή.
 
Όμως ο ίδιος ο κ. Πανούσης αποτελεί και μια απάντηση σε αυτούς που θεωρούν πως η μετακίνηση καθηγητών προς τα πανεπιστήμια του κέντρου, μετά την παρέλευση της 15ετίας, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, αν οι θέσεις για την αντικατάστασή τους ανοίξουν άμεσα.
 
Γιατί αν θεωρούν πως η μετακίνηση του κ. Πανούση, και καθηγητών σαν και αυτόν, είναι εύκολο να αναπληρωθούν, τότε ας έρθουν, έχουμε κάτι πολύ ωραίες μεταξωτές κορδέλες να τους πουλήσουμε… Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.