Ο Γιαννης Λεβεντης καλει τους εργαζομενους του Δημου Κομοτηνης να πουν «οχι» στο νεο Αναπτυξιακο Νομοσχεδιο

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Κομοτηνής κάνει λόγο για ένα νόμο «έκτρωμα», προειδοποιώντας πως η αύξηση των δημοτικών τελών αποτελούν ένα πρώτο δείγμα των όσων θα ακολουθήσουν

Ανακοίνωση καταπέλτη κατά των όσων προωθεί το νέο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο εξέδωσε η  «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Κομοτηνής.
 
Στην ανακοίνωση γίνεται ειδική μνεία στην διάταξη που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο και η οποία εκχωρεί τις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και συντήρησης ηλεκτροφωτισμού σε ιδιώτες εργολάβους, για να επισημάνει πως με αυτή «η ΝΔ έρχεται να καταργήσει και τα τελευταία νομικά εμπόδια για τις ιδιωτικοποιήσεις». Μάλιστα αναφέρεται και στην πρόσφατη απόφαση της δημοτικής αρχής της Κομοτηνής για την αύξηση των δημοτικών τελών η οποία όπως υπογραμμίζεται αποτελεί ένα πρώτο δείγμα των όσων θα ακολουθήσουν, για να καλέσει τους εργαζομένους στον Δήμο Κομοτηνής και τα λαϊκά στρώματα της πόλης να πουν «όχι» στις ιδιωτικοποιήσεις αιτούμενοι και διεκδικώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου «έκτρωμα».
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
 
H κυβέρνηση της ΝΔ, φέρνει στην Βουλή διάταξη προς ψήφιση που περιλαμβάνεται στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο, σύμφωνα με την οποία εκχωρεί στους εργολάβους τις ευαίσθητες υπηρεσίες της καθαριότητας, του πρασίνου, τη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού, της καθαριότητας δημοτικών κτηρίων.
 
Συγκεκριμένα, με το άρθρο 179 δίνει τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο «κατά την κρίση του», όπως ενδεικτικά αναφέρει, να εκχωρεί σε ιδιώτες τις παραπάνω υπηρεσίες χωρίς αιτιολόγηση.
 
Έτσι, μετά την προώθηση των επιχειρηματικών συμφερόντων στους δήμους από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ έρχεται να καταργήσει και τα τελευταία νομικά εμπόδια για τις ιδιωτικοποιήσεις, επιτρέποντας με απλή πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς καμία πλέον αιτιολόγηση, να παραδίδει όλες αυτές τις λειτουργίες στους εργολάβους. Είναι «ηλίου φαεινότερο», ότι η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με τις πρόθυμες διοικήσεις των δήμων, χαρίζουν ακόμα περισσότερα κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών που θα πληρώσουν απευθείας το μάρμαρο, μέσα από τα δημοτικά τέλη και τους φόρους που ασφαλώς θα εκτοξευτούν. Ενδεικτικό του τι θα ακολουθήσει είναι η αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη, που υλοποίησε η Δημοτική Αρχή της πόλης μας με τη συναίνεση –διά της αποχής από την ψηφοφορία- των υπολοίπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, σε συνέχεια της παραχώρησης του τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων στη ΔΙΑΑΜΑΘ και την επακόλουθη σύμπραξη της τελευταίας με ιδιώτες για την διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή μας.
 
Αυτοί, λοιπόν, που τρίβουν τα χέρια τους είναι οι εργολάβοι. Είναι αυτοί που απολαμβάνουν ζεστό χρήμα από την τσέπη των δημοτών και τα ταμεία των Δήμων πατώντας σταθερά στα φτηνά μεροκάματα των εργαζομένων που απασχολούν, με απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς και εκμετάλλευσης, χωρίς μέτρα προστασίας ζωής και υγείας τους.
 
Καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου Κομοτηνής τα λαϊκά στρώματά της πόλης να διεκδικήσουν :

  • Καμιά ιδιωτικοποίηση! Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.
  • Απόσυρση του νομοσχεδίου έκτρωμα που βάζει στον Προκρούστη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων ότι έχει απομείνει από τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και στο γύψο τα Συνδικάτα.
  • Κάτω τα χέρια από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.