Ο Γιαννης Λεβεντης για το προβλημα της μη επαρκους προμηθειας πετρελαιου στον δημο Κομοτηνης

«Με καθυστέρηση η απόφαση· ακατανόητη η στάση ορισμένων παρατάξεων»

Θέση στο θέμα που έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα με την προμήθεια πετρελαίου στο δήμο Κομοτηνής λαμβάνει ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής με τη Λαϊκή Συσπείρωση κ. Ιωάννης Λεβέντης. Ο κ. Λεβέντης κάνει λόγο σε γραπτή του δήλωση για αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη λήψη απόφασης χαρακτηρίζοντας παράλληλα ακατανόητη τη στάση ορισμένων παρατάξεων που «από τη μία κατέκριναν την διοίκηση του Δήμου για τους χειρισμούς της και από την άλλη συναποφάσισαν την παράταση αυτής της κατάστασης». 

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Λεβέντη είναι η εξής: 

«Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 05 Μαρτίου αποφασίστηκε να κηρυχτεί έκπτωτη η εταιρεία που προμηθεύει με πετρέλαιο τα κτίρια, τα οχήματα και τις σχολικές μονάδες του Δήμου Κομοτηνής.
 
Η απόφαση αυτή ήρθε με καθυστέρηση, δεδομένου, ότι τα προβλήματα στην προμήθεια πετρελαίου τους τελευταίους μήνες είναι σοβαρά, ενώ δεν κατανοούμε για ποιόν λόγο το Δημοτικό Συμβούλιο στην έκτακτη συνεδρίαση της Παρασκευής 1ης Μαρτίου δεν έλαβε αυτήν την απόφαση με τη συμφωνία όλων των παρατάξεων, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, καθώς το πρόβλημα της αναδόχου εταιρείας δεν προερχόταν από κακή πρόθεση, αλλά από αντικειμενική αδυναμία, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά και στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
 
Η ολιγωρία αυτή είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων, αλλά και των οχημάτων του Δήμου, καθώς, όπως πληροφορηθήκαμε, αρκετά απορριμματοφόρα δεν κινήθηκαν τις προηγούμενες μέρες. Ενώ τα προβλήματα αυτά θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, μέχρι να οριστικοποιηθεί η διαδικασία της ανάθεσης της προμήθειας πετρελαίου σε άλλη εταιρεία.
 
Επίσης, δεν κατανοούμε και τη στάση ορισμένων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου από τη μία να κατακρίνουν την διοίκηση του Δήμου για τους χειρισμούς της και από την άλλη να συναποφασίζουν την παράταση αυτής της κατάστασης.
 
Τέλος, το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την προμήθεια πετρελαίου φανερώνει για άλλη μια φορά την προβληματική αυτού του συστήματος προμηθειών, που δεν διασφαλίζει τις ανάγκες του Δήμου και κατά επέκταση των δημοτών, αλλά εξυπηρετεί μια διαδικασία που τελικά ευνοεί την κερδοφορία των επιχειρήσεων σε βάρος όλων μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.