Ο Γιαννης Λεβεντης για την ιδρυση τμηματων ενταξης στις σχολικες μοναδες του Δημου Κομοτηνης

«Από το πέρασμα στην “κανονικότητα”, που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς δεν περισσεύει κάτι»

Το δικό του σχόλιο καταθέτει ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Γιάννης Λεβέντης, με αφορμή τη συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κομοτηνής την Τετάρτη 10 Απριλίου των θεμάτων: Ίδρυση ή μη Τμημάτων Ένταξης σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  Δήμου Κομοτηνής για το σχολικό έτος 2019-2020.
 
Ο κ. Λεβέντης επισημαίνει αρχικά πως  το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε εγκύκλιο προς τις Διευθύνσεις που προσδιορίζει τις προϋποθέσεις για την ίδρυση Τμημάτων Ένταξης σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στην οποία υπάρχει ξεχωριστή αναφορά για τους δήμους, με επισήμανση ότι ως προαπαιτούμενο για να ιδρυθεί Τμήμα Ένταξης.

«…πρέπει να εκδοθεί βεβαίωση δαπάνης για τα λειτουργικά έξοδα των προτεινόμενων Τμημάτων Ένταξης από την αρμόδια Ενιαία Σχολική Επιτροπή Α/βάθμιας ή Β/βάθμιας Εκπ/σης. Στη βεβαίωση θα αναφέρεται το απαιτούμενο ποσό από 01/09/2019 έως και 31/12/2019 και το απαιτούμενο ετήσιο ποσό για κάθε επόμενο έτος, καθώς και ότι υπάρχει δέσμευση των απαραίτητων πιστώσεων» για να εξηγήσει ότι «θέτει δηλαδή ως προϋπόθεση για την ίδρυση και λειτουργία αναγκαίων δομών για τα παιδιά που χρήζουν ειδικής εκπαιδευτικής υποστήριξης τη χρηματοδότησή τους από τους δήμους».
 
Ο ίδιος θυμίζει ότι «τόσο αυτή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις φρόντισαν να μειώσουν τα χρήματα προς τους Δήμους για τις ανάγκες των σχολείων, κατά 60%, σε βαθμό που δυσκολεύονται πολύ για να ανταποκριθούν στα  λειτουργικά έξοδα, πόσο μάλλον για να καλύψουν   έκτακτες ανάγκες ή τις ανάγκες ειδικών δομών όπως είναι η αγορά ειδικών βιβλίων, εποπτικού και άλλου υλικού».
 
«Αποδεικνύεται», όπως τονίζει ο κ. Λεβέντης καταλήγοντας «ότι από τη “μεταμνημονιακή” περίοδο και το πέρασμα στην «κανονικότητα», που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι διανύουμε, δυστυχώς δεν περισσεύει κάτι  για τα λειτουργικά έξοδα κάποιων Τμημάτων Ένταξης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.