Ο Γενικος Γραμματεας της Περιφερειας ΑΜ-Θ στη Δραμα

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Δημήτρης Σταμάτης, παρέστη ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις που έγιναν την Κυριακή το πρωί στη Δράμα από τους Ποντιακούς Συλλόγους της περιοχής στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού.

Ο κ. Δημήτρης Σταμάτης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο που υπάρχει στο πάρκο Κομνηνών, όπου έγινε η σχετική εκδήλωση παρουσία των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και προέβη στην εξής δήλωση:

«Σήμερα είναι μια ημέρα ιστορικής μνήμης. Ιστορική μνήμη που όχι μόνο βοηθάει σαν σύνδεσμος μεταξύ του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, αλλά ταυτόχρονα διδάσκει. Η καταστροφή του Πόντου και ο αφανισμός του ποντιακού ελληνισμού μας κάνει σοφότερους και αποφασιστικότερους στο να δηλώνουμε την πολιτική και ατομική βούληση του καθενός ότι δε θα ξαναζήσουμε αλησμόνητες πατρίδες. Επιβάλλεται επίσης η αυτοκριτική της Τουρκίας που φιλοδοξεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η αναγνώριση ,από μέρους της, της Γενοκτονίας των Ποντίων. Αυτή θα αποτελέσει μία πράξη αυτογνωσίας και μια έμπρακτη δήλωση συμπεριφοράς που συμφωνεί με τους Ευρωπαϊκούς κανόνες και πολιτισμό».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.