Ο Φοιβος Δεληβοριας «αφηγηθηκε» την εως τωρα μουσικη του πορεια

Από τη σκηνή του Καφέ – Μπαρ «Οχτώ», παρέα με τον μουσικό Σπύρο Μάνεση

Είναι ευχής έργον να βρίσκεις τι σήμερον ημέρα καλλιτέχνες οι οποίοι μένουν πιστοί στις δηλώσεις τους. Ο Φοίβος Δεληβορίας, στην σκηνή του «Οχτώ» το βράδυ της Παρασκευής, όχι μόνο έκανε πράξη τα όσα υποσχέθηκε δια μέσου της συχνότητας του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» λίγα εικοσιτετράωρα πριν την live εμφάνισή του, αλλά απέδειξε για πολλοστή φορά πως η συνέχειά του και η εξέλιξή του στον χρόνο οφείλεται στο γεγονός ότι παραμένει πιστός στην εικόνα, το περιεχόμενο και την ουσία που παρουσιάζει ως καλλιτέχνης, από τα πρώτα του βήματα, την δεκαετία του ’80.

Μέσα από τη συχνότητα του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» υποσχέθηκε να συγκεντρώσει τα καλύτερα, του συνόλου της έως τώρα πορείας του, τραγούδια και να τα παρουσιάσει ως ένα «φωτογραφικό άλμπουμ» που ξεφυλλίζει επί σκηνής μαζί με το κοινό.
 

Και αυτό ακριβώς έκανε, μια αναδρομή στην προσωπική του δισκογραφία, από την «Παρέλαση» έως και την «Καλλιθέα» το 7ο προσωπικό του άλμπουμ που κυκλοφόρησε πέρυσι, ενθυμούμενος παράλληλα και περιγράφοντας στο κοινό τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κάθε τραγούδι δημιουργήθηκε, το έναυσμα που οδήγησε στη δημιουργία του, αλλά και ιστορίες που απλά αξίζουν να λέγονται.
 
Με τη βοήθεια του εξαιρετικού μουσικού Σπύρου Μάνεση, στο πιάνο, περιηγηθήκαμε στα μουσικά μονοπάτια που ο Φοίβος Δεληβοριάς περπάτησε και συνεχίζει να περπατά όλα αυτά τα χρόνια, σε μία βραδιά με πολλές στιγμές γέλιου – άλλωστε το χιούμορ είναι χαρακτηριστικό του- αλλά και συγκίνησης, με μελωδίες που έχουν συνοδέψει και συνοδεύουν και την καθημερινότητά όλων μας, τόσο δικές του, όσο και μελωδίες γνωστών ελλήνων συνθετών και καλλιτεχνών, από την Αλίκη Βουγιουκλάκη έως και το «Ζεϊμπέκικο» του Διονύση Σαββόπουλου.
 
Και μπορεί να μην έγραψε όπως είχε πει, εκείνη την ώρα ένα τραγούδι για την Κομοτηνή, υποσχέθηκε όμως την γρήγορη επάνοδό του για την αποκατάσταση του ορθού…
 
Εις το επανιδείν λοιπόν!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.