Ο Ευριπιδης Στυλιανιδης στο 4ο Διεθνες Βαλκανικο Συμποσιο της ΚΕΑΔΕΑ

Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή εκπροσώπησε ο Βουλευτής Ροδόπης και αν. Τομεάρχης Εξωτερικών Ε. Στυλιανίδης στο 4ο Διεθνές Βαλκανικό Συμπόσιο της ΚΕΑΔΕΑ με θέμα: “ Κοινωνία και Ανάπτυξη στα Βαλκάνια του 21ου αιώνα “.

Στο συνέδριο που έγινε στο Ζάππειο στις 20 Οκτωβρίου συμμετείχαν εκτός των άλλων και πρέσβεις ή επιτετραμμένοι απ’ τις πρεσβείες της Αλβανίας, Τουρκίας, Αρμενίας, Βουλγαρίας, Γεωργίας, Κροατίας, FYROM, Ρουμανίας και Σλοβενίας.

Χαιρετίζοντας το σώμα ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι:

“ … το δικό μας στοίχημα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης είναι να ταυτίσουμε τον όρο Βαλκάνια -μέχρι τώρα αρνητικά φορτισμένο- με την ανάπτυξη, τη συνεργασία, τη δημοκρατία και την ειρήνη.

Για να γίνει αυτό πρέπει να αυξήσουμε και να ενισχύσουμε τις γέφυρες που συνδέουν τους λαούς της Ν.Α. Ευρώπης. Οι γέφυρες αυτές είναι η εδραίωση της Δημοκρατίας σ’ όλα τα κράτη, η απελευθέρωση και η συνεργασία των αγορών, η παιδεία και ο πολιτισμός. Η ισχυρότερη όμως γέφυρα φιλίας είναι οι μειονότητες. Αυτές που μέχρι τώρα χώριζαν ήλθε η ώρα να ενώσουν λαούς και πολιτισμούς στα πλαίσια πάντα ενός νέου κοινού Ευρωπαϊκού Προσανατολισμού.

Στον αγώνα αυτό για συνεργασία και ανάπτυξη η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρος μας ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τίθεται όχι μόνο αλληλέγγυος αλλά και πρωτοπόρος …”


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.