Ο «Ευμολπος» πλημμυρισε με μουσικη και νοτες την Κερκυρα

Συμμετείχε στις εκδηλώσεις του «Πρωτοκύριακου» προς τιμήν του πολιούχου της πόλης

Γνωρίζοντας την τεράστια παράδοση που έχει η Κέρκυρα στο χορωδιακό τραγούδι, ο «Εύμολπος» συμμετείχε με χαρά στη φιλανθρωπική Συνάντηση Χορωδιών που πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, εκπροσωπώντας τη Θράκη και το δικό της χορωδιακό τραγούδι υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του μαέστρου, Αθανάσιου Βαργεμιτζίδη.

Δεκάδες χορωδίες από όλη την Ελλάδα ένωσαν τις φωνές τους υπό την σκεπή του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ Κέρκυρας, που ανέλαβε την ευθύνη της διεξαγωγής του φεστιβάλ, μέρος των εσόδων του οποίου θα διατεθεί σε πολύτεκνες οικογένειες. Αφορμή στάθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του «Πρωτοκύριακου» προς τιμήν του πολιούχου της πόλης, Αγίου Σπυρίδωνα, ο οποίος τιμάται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, εξ ου και η ονομασία του εθίμου.

Στο περιθώριο των προβών της τα μέλη γνώρισαν το όμορφο νησί, συμμετέχοντας στις θρησκευτικές λιτανείες, μέρος των οποίων ήταν η περιφορά του ιερού σκηνώματος του Αγίου στα γραφικά καντούνια και την πλατεία με συνοδεία από τον κλήρο, τα σχολεία και τις φιλαρμονικές του τόπου.

Επιστρέφοντας από το ταξίδι τους, τα μέλη δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τους διοργανωτές για την ζεστή φιλοξενία τους «με πολύ ενθουσιασμό, χαρά και συγκίνηση ολοκληρώθηκε η συνάντηση χορωδιών που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας από το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ. Όπως ήταν αναμενόμενο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ανάλογη με την ιστορία και την πολυετή προσφορά αυτών των ανθρώπων στο χορωδιακό τραγούδι.

Ως “Εύμολπος” αισθανόμαστε περήφανοι που συμμετείχαμε σε αυτό το μουσικό γεγονός. Θέλουμε, λοιπόν, να εκφράσουμε δημόσια τις θερμές μας ευχαριστίες στους διοργανωτές για το άψογο αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας, την ζεστή τους φιλοξενία αλλά και τις υπέροχες στιγμές που μας προσέφεραν στο όμορφο νησί τους, όπου η αγάπη για την μουσική είναι πάντα έκδηλη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.