Ο εθελοντισμος στον πυρηνα των νεων ημερολογιων της Φιλοζωικης ομαδας Κομοτηνης

Έως και την Πέμπτη το bazaar στην κεντρική πλατεία της πόλης μας

Αφιερωμένα στον εθελοντισμό είναι τα ημερολόγια της Φιλοζωικής ομάδας της Κομοτηνής για το νέο έτος, τα οποία μόλις κυκλοφόρησαν.  Τα νέα ημερολόγια έχουν στον «πυρήνα» τους τον εθελοντισμό, όπως υπογραμμίζουν και τα μέλη της Φιλοζωικής, με στόχο «να φέρουν όλους όσους τα αγοράσουν ένα βήμα πιο κοντά στις ψυχές που έχουμε κάτω από την ομπρέλα μας».

Τα νέα ημερολόγια της Φιλοζωικής κοστίζουν πέντε ευρώ και διατίθενται αυτές τις ημέρες, ανάμεσα σε πλήθος άλλων ειδών, όπως κηραλοιφές, αιθέρια έλαια, δια χειρός της κ. Μαρίας Καδρούδη και γούρια για το νέο έτος δια χειρός της κ. Κατερίνας Σίρμογλου, στο bazaar της Φιλοζωικής που βρίσκεται εν εξελίξει έως και την Πέμπτη, στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.
 

 Όλα τα έσοδα του bazaar, όπως συμβαίνει σε όλες τις αντίστοιχες δράσεις της Φιλοζωικής, θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των ζώων που φροντίζει η ομάδα, τα οποία αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τα 300.
 
Το bazaar ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας, δίχως ωστόσο μέχρι στιγμής η ανταπόκριση να είναι η αναμενόμενη, γεγονός κατανοητό βέβαια από τους διοργανωτές, λόγω της υφιστάμενης οικονομικής κατάστασης της χώρας. «Εμείς προσπαθούμε ωστόσο με όλες μας τις δυνάμεις  να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για την κάλυψη των αναγκών των ζώων που φροντίζουμε» τόνισε η κ. Έλενα Δημοσθένους, υπογραμμίζοντας πως αυτές είναι τεράστιες, επισημαίνοντας  μάλιστα πως σε ημερήσια βάση χρειάζονται γύρω στα 6-7 τσουβάλια τροφής, που κοστίζουν περίπου 20 ευρώ έκαστο.

Τα ημερολόγια της Φιλοζωικής διατίθενται επίσης και μέσω της σελίδας της ομάδας στο facebook ενώ υπάρχει δυνατότητα αποστολής τους σε όλη την Ελλάδα. Τα γούρια για το νέο έτος διατίθενται επίσης σε καταστήματα της πόλης όπως το πρακτορείο ΟΠΑΠ Bet-Top στην οδό Δημοκρίτου 1, στο Pizzaland επίσης στην οδό Δημοκρίτου, στο γυμναστήριο Studio Pilates και στο κομμωτήριο Hair tech.
 
Η κ. Δημοσθένους αναφέρθηκε και στις πολλαπλές ανάγκες που υπάρχουν απευθύνοντας έκκληση για προσφορά ειδών, όπως κουβέρτες, παλιά σπιτάκια, άχυρα, πιάτα και κουβάδες, ανάγκες που καθίστανται πιο επιτακτικές λόγω εποχής, τονίζοντας ωστόσο πως η μεγαλύτερη όλων είναι αυτή σε εθελοντές, καθώς τα περιστατικά υπερβαίνουν κατά πολύ τη δυναμική των εν ενεργεία εθελοντών της ομάδας.


 
Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά κακοποίησης ζώων στην περιοχή μας, τόσο με τον πυροβολισμό ενός δεσποζόμενου ζώου την προηγούμενη εβδομάδα όσο και αυτό του σοβαρού τραυματισμού ενός αδέσποτου ζώου από φτυάρι στα Άμφια, η κ. Δημοσθένους τόνισε πως  η κακοποίηση ζώου αποτελεί ποινικό αδίκημα, ένα έγκλημα που διώκεται ποινικά και επιφέρει χρηματικά πρόστιμα και ποινή φυλάκισης. «Ζητάμε από τον κόσμο, από οποιονδήποτε έχει γίνει μάρτυρας περιστατικού κακοποίησης ζώου να ενημερώσει κατευθείαν τη Φιλοζωική και μαζί θα προχωρήσουμε την υπόθεση στην αστυνομία και στα δικαστήρια» δήλωσε η ίδια επισημαίνοντας πως «καμία τέτοια πράξη δεν πρέπει να μένει ατιμώρητη. Ένας άνθρωπος που κάνει κακό στα ζώα το έχουν δείξει οι επιστημονικές μελέτες ότι είναι σίγουρο πως θα κάνει κακό και στον άνθρωπο».

Μαρία Καδρούδη
 
«Η προσωπική συμβολή του καθένα με πολλές μικρές πράξεις μπορεί να μας οδηγήσει σε μεγάλα αποτελέσματα»

Τέλος, η κ. Μαρία Καδρούδη επίσης εθελόντρια της Φιλοζωικής ομάδας της πόλης μας κάλεσε όλη την τοπική κοινωνία να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας, καθώς όπως επεσήμανε «τα αδέσποτα αφορούν όλον τον κόσμο, δημιουργούνται ως επί το πλείστον από τους ανθρώπους, οπότε θα πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι και για τη διαχείρισή τους. Κι επειδή ο δήμος συνήθως αδυνατεί να καλύψει όλες τις ανάγκες, αφού το πρόβλημα είναι τεράστιο, νομίζω ότι η προσωπική συμβολή του καθένα με πολλές μικρές πράξεις μπορεί να μας οδηγήσει σε μεγάλα αποτελέσματα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.