Ο εθελοντισμος «κινει» το Wheeling2Help vol.2 στην Κομοτηνη

Σχεδόν 70 οργανώσεις κάθε μορφής θα συμμετάσχουν στη γιορτή εθελοντισμού και αθλητισμού την ερχόμενη Κυριακή

Ένα τεράστιο αναπηρικό αμαξίδιο θα δημιουργήσουν με τα σώματά τους οι εθελοντές της Κομοτηνής την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, κατά τις γιορτές αθλητισμού και εθελοντισμού με θέμα  την αναπηρία, τον αθλητισμό, το περιβάλλον, την υγεία, τις τέχνες, την εκπαίδευση και τη δημιουργική απασχόληση για μικρούς και μεγάλους στο πλαίσιο της δράσης “Wheeling2Help vol.2”, που διοργανώνουν στην πόλη μας η ΔΚΕΠΠΑΚ Δήμου Κομοτηνής, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής ,ο σύλλογος ατόμων με κινητικά προβλήματα  «Περπατώ», και η κίνηση πολιτών «Πλατεία».
 
Αυτό τόνισαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν για το θέμα την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, καλώντας όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο κίνημα αγάπης και αλληλεγγύης που αποτελεί το “Wheeling2help vol.2”, μια εθελοντική προσπάθεια μιας ομάδας νέων ανθρώπων με σκοπό να εμπνεύσουν τους νέους στον εθελοντισμό μέσα από διάφορες δράσεις και την παιδεία. 

Αγορά 5 αμαξιδίων για την Κομοτηνή 

Το Wheeling2help αφορά ουσιαστικά 1700 χιλιόμετρα ποδηλασίας ξεκινώντας από την Κωνσταντινούπολη και καταλήγοντας στο Ηράκλειο, με τη συμμετοχή πάνω από 200 εθελοντικών ομάδων από όλη την Ελλάδα, σημείωσε ο εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών «Πλατεία» κ. Κώστας Παπάζογλου.
 
Στην Κομοτηνή οι πρωτεργάτες της δράσης, η Δώρα και ο Έλπις, θα βρίσκονται την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, με στόχο να συγκεντρωθούν 20.000 ευρώ, όπως γίνεται και σε κάθε πόλη που επισκέπτονται, τα οποία θα διατεθούν για την αγορά 5 αναπηρικών αμαξιδίων σε κάθε πόλη συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια. 

Μεγάλο το ενδιαφέρον των εθελοντών 

Στο ενδιαφέρον που έδειξαν στους τρείς μήνες που ετοιμάζεται αυτή η εκδήλωση πολίτες, σύλλογοι, οργανώσεις, πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία αλλά και εθελοντικές οργανώσεις στάθηκε η κ. Λουίζα Σαλτσίδου, Επικεφαλής Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του “Wheeling2Help vol.2”.
 
«Αγκάλιασαν με πολύ αγάπη και ενθουσιασμό όλη αυτή την προσπάθεια, που όπως έχουμε πιε πολλές φορές κινητοποίησε πολύ κόσμο για ένα πολύ καλό σκοπό» σημείωσε, τονίζοντας πως πέρα από την αγορά των αμαξιδίων, προωθείται και η ευαισθητοποίηση του κόσμου για θέματα που αφορούν τα προβλήματα των αναπήρων, και να σταλεί ένα μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης προς αυτούς, με απώτερο σκοπό να εμπνεύσει αυτή η διαδικασία νέους ανθρώπους. 

Αιμοδοσία αλλά και εκδηλώσεις στο Πανθρακικό Στάδιο 

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στην Κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, με εθελοντική αιμοδοσία και συμμετοχή φορέων, σωματείων και συλλόγων υγείας της πόλης μας, από τις 10:00-13:00.
 
Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου τους ποδηλάτες του wheeling2help θα υποδεχθούν οι εθελοντές της φλόγας της αγάπης που κάθε χρόνο διασχίζουν την Ελλάδα καθώς και μέλη του ποδηλατικού συλλόγου 'Θράκας Ιππέας' και των On Bikes Κομοτηνής στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας.
 
Οι δράσεις κορυφώνονται στο Πανθρακικό Εθνικό Στάδιο Κομοτηνής  (πίσω από τον ΟΑΕΔ) στις 16:30 όπου όλοι, εθελοντικές οργανώσεις, πολιτιστικοί, γυναικείοι και αθλητικοί σύλλογοι, φορείς, άτυπες ομάδες, μαθητές, φοιτητές, θα σχηματίσουν με τα σώματά τους ένα αναπηρικό αμαξίδιο.
 
«Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει τη διαδικασία, και έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 70 οργανώσεις, θα είμαστε όλοι εκεί» σημείωσε η κ. Σαλτσίδου, τονίζοντας πως θα ακολουθήσουν ευφάνταστες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, από περίπου 30 συλλόγους, για μικρούς και μεγάλους, μεταξύ των οποίων επίδειξη παραολυμπιακών αθλημάτων (boccia, μπάσκετ, χειρήλατα, στίβος,  badminton), μαραθώνιος γυμναστικής από τα γυμναστήρια της πόλης μας, yοga, zumba, ρυθμική, χορό, flying fox, αλλά και street tennis, street mini soccer, μπάσκετ, βόλλευ από αθλητικούς συλλόγους της περιοχής.
 
Επίσης θα υπάρχουν επιδαπέδια παιχνίδια, jenga, ζωγραφική, κολλάζ, πάζλ , από τους κοινωνικούς εθελοντικούς συλλόγους, ενώ θα στηθούν σταθμοί ενημέρωσης οργανώσεων και συλλόγων για το περιβάλλον, την οικολογία, τη νεολαία και τον εθελοντισμό, καθώς και πάγκοι για διανομή σπόρων ντόπιων ποικιλιών.
 
Κλείνοντας η κ. Σαλτσίδου αναφέρθηκε στην αγάπη και τον ενθουσιασμό με τον οποίο αγκάλιασαν όλοι οι εθελοντές αυτή την προσπάθεια, εκφράζοντας την άποψη πως θα πρέπει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για συλλογικές μεγάλες δράσεις, τις οποίες έχει μεγάλη ανάγκη η πόλη μας. Άλλωστε θεωρεί πως γίνονται πολλές δράσεις και προσπάθειες στην Κομοτηνή, όμως περιορίζονται σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον, ενώ οι ίδιοι θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν μεγάλες δράσεις και διοργανώσεις που θα δημιουργήσουν εξωστρέφεια στην πόλη μας και θα αποτελέσουν πόλο έλξης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.