Ο ελληνομαθης και λατρης του πολιτισμου κ. John Kittmer

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα απογευματινά ήταν το προχθεσινό για την ομάδα του «Παρατηρητή της Θράκης», αφού στελέχη του είχαν τη δυνατότητα να υποδεχθούν στο χώρο τους, τον ελληνομαθή Βρετανό πρέσβη στην Αθήνα κ. John Kittmer.
 
Τον κ. Κittmer, που οφείλει την ελληνομάθειά του στα αρχαία ελληνικά από τη γνώση των οποίων ξεκίνησε, και μιλάει τόσο ωραία και κυριολεκτικά ελληνικά που ξαφνιάζει. Λάτρης της ελληνικής λογοτεχνίας και μελετητής της ποίησης του Γιάννη Ρίτσου, στο πρόσωπο του John Kittmer η χώρα μας αναγνωρίζει ένα σπουδαίο φίλο που δεν φειδωλεύεται τα καλά λόγια για δομές υψηλού κύρους όπως το Μουσείο Μπενάκη ή μοναδικής φυσιογνωμίας χώρους όπως το Άγιον Όρος.
 
Εξαιρετικός συνομιλητής ο κ. Κittmer είχε την υπομονή να ακούσει απόψεις για τη ζωή και την καθημερινότητα της Θράκης, προσπαθώντας να αφουγκραστεί προοπτικές και λύσεις των προβλημάτων που ταλανίζουν τη χώρα.
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε και για τους τίτλους τοπικής ιστορίας των εκδόσεων «Παρατηρητής της Θράκης», αντίτυπα των οποίων περιχαρής έλαβε.
 
Να σημειώσουμε ότι ο κ. John Kittmer διορίστηκε Πρέσβης στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2013, έχοντας ευρεία εμπειρία σε διάφορες κυβερνητικές θέσεις, όπως στο Βρετανικό Υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικής Πολιτικής, στο Βρετανικό Υπουργικό Συμβούλιο, στο Υπουργείο Παιδείας και Εργασίας καθώς και στο Υπουργείο Εξωτερικών.
 
Όσο για τη σχέση του με τη χώρα μας, όπως μας ανέφερε, είναι διαρκής και επ’ ουδενί συστοιχίζεται με την ημερομηνία της ανάληψης των καθηκόντων του ως πρέσβη.
 
Μια σπουδαία όντως για μας γνωριμία, στην παράδοση των φιλελλήνων και με σημαντικό έργο νεοελληνιστών πρέσβεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.