Ο Ελληνικος Ερυθρος Σταυρος εκπληρωνει τον ανθρωπιστικο του ρολο

Στα πλαίσια αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών ιδιαίτερων κοινωνικών ομάδων, μετά από έκκληση συμπαράστασης και στήριξης στις μετακινούμενες πληθυσμιακές ομάδες αλλοδαπών, που κρατούνται στους σταθμούς Συνοριακής Φύλαξης της περιοχής μας (Σάπες, Βέννα, Ιάσμου), το τοπικό τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προέβη στη διανομή ειδών ιματισμού (κουβέρτες, σεντόνια) που θα καλύψουν τις ανάγκες των κρατουμένων για τους χειμερινούς μήνες.

Ακόμη, διατέθηκαν παιχνίδια για 30 περίπου παιδιά ηλικίας 2-12 ετών που κρατούνται με τις οικογένειές τους στους παραπάνω Συνοριακούς Σταθμούς.

Συγκεκριμένα, χθες Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, στις 9.00 το πρωί στο χώρο των γραφείων του τοπικού τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι Συνοριακοί Φύλακες από τους σταθμούς των παραπάνω περιοχών έλαβαν το υλικό και το μοίρασαν στους σταθμούς, όπου κρατούνται οι αλλοδαποί. Πρέπει να σημειωθεί και η ευγενική προσφορά υλικού από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας.

Ο υπεύθυνος του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας του Παραρτήματος Κομοτηνής κ. Πέτρος Γιαγτζόγλου τόνισε: «Η σύσταση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Ερυθρού Σταυρού του Τμήματος Κομοτηνής έγινε στις 15 Φεβρουαρίου 2002.

Σκοπός είναι η προαγωγή του εθελοντισμού και η προστασία των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και ατόμων. Οι προτεραιότητες του Τμήματός μας είναι να βοηθήσουμε κάποιες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής. Είναι οι μετανάστες, οι ζητούντες άσυλο και κάποιες άλλες ομάδες ατόμων που ζητούν βοήθεια.

Ο Ερυθρός Σταυρός είναι μια ανθρωπιστική οργάνωση, που λειτουργεί από το 1862. Αυτή τη στιγμή στην Κομοτηνή λειτουργεί δύο τμήματα, το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας και το Τμήμα της Νοσηλευτικής
». Υπεύθυνη των εθελοντριών νοσηλευτριών είναι η κ. Ειρήνη Παπάζογλου.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.