Ο δρομος για το συνεδριο της ΟΝΝΕΔ περασε απο την Κομοτηνη

Την τελευταία προσυνεδριακή της εκδήλωση πριν το συνέδριο επανίδρυσής της πραγματοποίησε η ΟΝΝΕΔ στην Κομοτηνή

Η τελευταία προσυνεδριακή εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, που βρίσκεται στην τελική ευθεία για το συνέδριο επανίδρυσής της που ξεκινά στην Αθήνα στις 21 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στην Κομοτηνή, στον πρώτο όροφο της Λέσχης Κομοτηναίων.
 
Στην εκδήλωση, η οποία είχε και χαρακτήρα διαβούλευσης, στην οποία συμμετείχαν μέλη και φίλοι της ΟΝΝΕΔ αλλά και της ΝΔ, μίλησε ο κ. Νίκος Σωτηρόπουλος, συντονιστής της Διοικούσας επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, Δικηγόρος, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε ξανά στην Κομοτηνή, όπου και πέρασε τα φοιτητικά του χρόνια.
 
Ο κ. Σωτηρόπουλος παρουσίασε τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσυνεδριακής διαδικασίας, ενώ συζήτησαν για τις βασικές πολιτικές και οργανωτικές αρχές που επιθυμούν να έχει η ΟΝΝΕΔ και ζητήματα που αφορούν την εσωτερική της λειτουργία.
 
 

Συσπείρωση των δημοκρατικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας

 
«Η προσπάθεια η οποία γίνεται από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι απέναντι στον αυταρχικό εθνολαϊκισμό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ώστε να επιτευχθεί μια μεγάλη συσπείρωση όλων των δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας που πιστεύουν στο κράτος δικαίου, στη δυτικού τύπου δημοκρατία, τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας» σημείωσε. Αυτό όμως προϋποθέτει πως η ΝΔ και η ΟΝΝΕΔ θα ανοίξουν και θα συσπειρώσουν όσους πιστεύουν σε αυτές τις αρχές και θέλουν να καταπολεμήσουν αυτά που βλέπουν σήμερα να γίνεται στην κοινωνία «είτε είναι στην οικονομία είτε οι ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα Πανεπιστήμια και την καθημερινότητα».
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισήμανε ο συντονιστής της διοικούσας επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, το έχει κάνει αυτό με τέσσερις τρόπους.
 
Πρώτον, κατά τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της ΝΔ 400.000 άνθρωποι, που δεν ανήκαν απαραίτητα πριν στη ΝΔ προσήλθαν για να ψηφίσουν.
 
Δεύτερον, στο πρόγραμμα που δημιουργεί η ΝΔ έχει καλέσει ανθρώπους να καταθέσουν βιογραφικά και αυτοί έχουν αξιοποιηθεί, μέσα από εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού, και έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις κλειδιά για τον προγραμματικό λόγο της ΝΔ.
 
Τρίτον, το Μητρώο στελεχών που άνοιξε πρόσφατα, μέσα από το οποίο άνθρωποι από την κοινωνία μπορούν να καταθέσουν τα βιογραφικά τους, χωρίς απαραίτητα να έχουν επαφή με τη ΝΔ.
 
Τέταρτο, αλλά όχι τελευταίο, είναι η επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ μέσα από το συνέδριο το οποίο ξεκινά σε μερικές μέρες.
 
«Γίνεται ένα πρωτοφανές πολιτικό πείραμα στη χώρα» συνέχισε ο κ. Σωτηρόπουλος, εξηγώντας πως «για πρώτη φορά στην ελληνική πολιτική ιστορία, όλη η διαδικασία της ανάδειξης συνέδρων γίνεται διαδικτυακά». Σε αυτή τη διαδικασία ο επίδοξος σύνεδρος έπρεπε να συγκεντρώσει 30 ηλεκτρονικές υπογραφές για να συμμετάσχει στο συνέδριο, κάτι που σημαίνει, σύμφωνα με τον κ. Σωτηρόπουλο, πως οποιοσδήποτε από οπουδήποτε, μπορούσε να ψηφίσει για σύνεδρους. «Δεν υπάρχουν ex officio σύνεδροι, δεν υπάρχουν περίεργοι αλγόριθμοι και σκοτεινές διαδικασίες για να εκλεγεί κάποιος σύνεδρος. Αυτό σημαίνει πως ένα παιδί από το χωριό του, το νησί του, χωρίς ιδιαίτερες προσβάσεις στον κομματικό μηχανισμό, αν νιώθει την ανάγκη να προσφέρει στην τοπική κοινωνία, μπορεί να έρθει στην ΟΝΝΕΔ, να είναι σύνεδρος και να επηρεάσει τις εξελίξεις» τόνισε ο συντονιστής της διοικούσας για να υπογραμμίσει πως επιδίωξη της ΝΔ είναι η κινητοποίηση όλων των ανθρώπων της ελληνικής κοινωνίας που θέλουν η Ελλάδα να γίνει κανονική ευρωπαϊκή χώρα.
 
 

Η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει 

Βέβαια αυτή η προσπάθεια αντιμετωπίζει δυσκολίες τόσο λόγω της κρίσης που αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα αποδόμησης, όσο και γενικότερων νοοτροπιών που επικρατούν. Ο κ. Σωτηρόπουλος όμως θεωρεί ότι η ελληνική ιστορία έχει διδάξει, ότι «ακόμα και σε περιόδους κρίσης, η Ελλάδα προσπερνούσε τις πολύ μεγάλες κρίσεις της και με μια δυναμική που διαμορφωνόταν από την κοινωνία τελικά βρισκόταν σε υψηλότερο σημείο από εκείνο στο οποίο βρισκόταν προ κρίσης και διδαγμένοι από τα προβλήματα του παρελθόντος θα προχωρήσει μπροστά» κάνοντας ειδική αναφορά στο βιβλίο «Καταστροφές και Θρίαμβοι» του ιστορικού κ. Στάθη Καλύβα.
 
Το συμπέρασμα, είναι, τόνισε, πως η Ελλάδα μπορεί να πάει μπροστά γιατί έχει τους ανθρώπους να το κάνει αυτό, αρκεί αυτοί, που θέλουν να γίνει η Ελλάδα μια κανονική Ευρωπαϊκή χώρα να συσπειρωθούν και να δουλέψουν μαζί, για να πείσουν και τους υπόλοιπους οι οποίοι έχουν κουραστεί, έχουν υποφέρει και έχουν απογοητευτεί. 

Πυλώνας έκφρασης η ΔΑΠ ΝΔΦΚ 

Παρών στο πάνελ ήταν και ο νέος πρόεδρος της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Κομοτηνής κ. Νίκος Κουλούρης, ο οποίος τόνισε πως η ΟΝΝΕΔ μαζί με την ΔΑΠ ΝΔΦΚ αποτελούν δύο πυλώνες μέσα από τους οποίους εκφράζεται σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας και νεολαίας.
 
Η ΔΑΠ, σημείωσε, έχει ορθώσει ανάστημα σε πολλές ιδεοληψίες μέσα στα ελληνικά ΑΕΙ, αντιμετωπίζοντας πολλές παθογένειες, και φιλοδοξεί να καταστήσει το ελληνικό πανεπιστήμιο ισότιμο με τα εξευγενισμένα ευρωπαϊκά.
 
«Για πολλούς λόγους η παρουσία της ΔΑΠ στην εποχή μας είναι πιο απαραίτητη από ποτέ, μπροστά σε ανθρώπους που οραματίζονται ένα ελληνικό πανεπιστήμιο υπό κατάληψη και γεμάτο εσωστρέφειες» συνέχισε ο ίδιος για να υπογραμμίσει κλείνοντας ότι η ΔΑΠ ΝΔΦΚ είναι για αυτόν ένας ζωντανός οργανισμός, που πρέπει να προσαρμόζεται με τις απαιτήσεις της εποχής, με ιδέες μέσα στο κλίμα της εποχής και τα μέλη της να δίνουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους για να πετυχαίνουν τους στόχους τους και να εξελίσσονται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.