Ο διπλα «ασημενιος» Δημητρης Καρυπιδης στον «ΠτΘ»

Ο 2ος στον κόσμο, αθλητής του Α.Σ. «Ηρόδικος» κάνει τον απολογισμό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ΑμεΑ του Μεξικό

19 μετάλλια και συγκεκριμένα 2 χρυσά, 7 ασημένια και 10 χάλκινα – είναι ο απολογισμός της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑΜΕΑ που πραγματοποιήθηκε στο Μεξικό σε ό,τι αφορά το άθλημα της κολύμβησης, ενώ ένα ακόμα χάλκινο μετάλλιο προστέθηκε με τον Δημήτρη Μπακοχρήστο στην Άρση Βαρών σε πάγκο.
 
Οι «Εβρίτες» Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης και Δημήτρης Καρυπίδης, ήταν μεταξύ των αθλητών της ελληνικής αποστολής, που ανέβηκαν στις υψηλότερες θέσεις του βάθρου, με τον πρώτο να μετρά ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο, αυτή τη φορά στα 100 μέτρα πεταλούδα, ενώ ο δεύτερος «στέφθηκε» δύο φορές 2ος στον κόσμο, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, τόσο στα 50μέτρα όσο και στα 100 μέτρα ύπτιο.
 

Μετά την αποθεωτική τους υποδοχή στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, ο Δημήτρης Καρυπίδης, αθλητής του Αθλητικού Συλλόγου «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» που εδρεύει στην Κομοτηνή, βρέθηκε για λίγες μέρες στην πόλη μας, φιλοξενούμενος του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ» καθώς και του «ΗΡΟΔΙΚΟΥ» για τις απαραίτητες ανάσες, με γνωστούς και φίλους.
 
Μιλώντας στον «ΠτΘ» ο παραολυμπιονίκης του Ρίο χαρακτήρισε τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μεξικού ως μία πολύτιμη και συνάμα μοναδική εμπειρία, που προστίθεται σε όλες εκείνες τις πολύτιμες στιγμές που ο αθλητισμός του έχει προσφέρει.
 
Μιλώντας ειδικότερα για την εμπειρία του αλλά και τις δυσκολίες αυτής, που δεν ήταν λίγες ο κ. Καρυπίδης σημείωσε πως οι αθλητές κλήθηκαν να προσαρμοστούν σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες η δυσκολότερη των οποίων ήταν το μεγάλο υψόμετρο της πόλης μου φιλοξένησε την διοργάνωση, για να επισημάνει επίσης την σημαντική και απαραίτητη βοήθεια του προπονητή του κ. Γιώργου Τυλιγαδά, που ήταν στο πλευρό του. 

«Στόχος μας η βελτίωση και των προσωπικών μας χρόνων» 

Ο ίδιος δήλωσε ευχαριστημένος από την αγωνιστική του παρουσία, τονίζοντας ωστόσο πως δεν κατάφερε να βελτιώσει τους προσωπικούς του χρόνους, γεγονός που όπως εξήγησε είναι πολύ σημαντικό για τους αθλητές. «Ο κόσμος μπορεί να βλέπει και να μετράει τα μετάλλια, ωστόσο οι αθλητές θέλουμε κάθε φορά να βελτιώνουμε τον εαυτό μας και να ξεπερνάμε τα ατομικά μας ρεκόρ» τόνισε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας ωστόσο πως αυτός θα είναι και ο στόχος του στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση που θα συμμετάσχει η οποία θα είναι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Αύγουστο στο Δουβλίνο.
 

Μιλώντας γενικότερη για τη διοργάνωση, ο κ. Καρυπίδης υπογράμμισε το πολύ καλό επίπεδο των αθλητών που συμμετείχαν, για να εξηγήσει ωστόσο πως η πρώτη αναβολή της διοργάνωσης, λόγω του σεισμού στο Μεξικό τον περασμένο Σεπτέμβριο, οδήγησε πολλές αποστολές που την ώρα του σεισμού βρίσκονταν ήδη στο μέρος της διοργάνωσης, να μην δηλώσουν εκ νέου συμμετοχή, είτε λόγω οικονομικής αδυναμίας είτε λόγω φόβου.
 
Όπως εξήγησε, και έγινε και στην περίπτωση της ελληνικής αποστολής, οι αθλητές κλήθηκαν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους εκ νέου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της παρουσίας τους στο Μεξικό, γεγονός που ενδεχομένως αποθάρρυνε άλλες χώρες να συμμετάσχουν.
 
Ωστόσο ο ίδιος έκανε λόγο για μία πολύ καλή διοργάνωση, επισημαίνοντας πως οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο ιστορικό κολυμβητήριο στο οποίο είχαν λάβει χώρα οι ολυμπιακοί αγώνες του 1968, γεγονός που «γέννησε» δέος στον ίδιο, ο οποίος κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, κατάφερε να το χρησιμοποιήσει προς όφελός του. 

«Η αγάπη του κόσμου η δύναμη μας να συνεχίζουμε» 

Κλείνοντας ο ίδιος αναφέρθηκε και στην τελετή υποδοχής που διοργανώθηκε για τον ίδιο και τον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη κατά την επιστροφή τους στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, τονίζοντας πως «ο κόσμος βρίσκεται πάντα κοντά μας, δίνοντας μας αγάπη, η οποία μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε» μη ξεχνώντας να ευχαριστήσει όλους όσους στηρίζουν την προσπάθειά του.
 
Συγκεκριμένα ευχαρίστησε τους χορηγούς του  “GARMIN Greece”, “Wheel” καθώς και το γυμναστήριο «Εν σώματι» και τον κ. Μιχάλη Καρασούλη, ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες επεφύλασσε ακόμα για την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και τον Σύλλογο «ΗΡΟΔΙΚΟ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.