Ο Δημος Μαρωνειας στη 6η Διεθνη Εκθεση Τουρισμου στο Lugano της Ελβετιας

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 30 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου 2008 σε μια έκταση 12.000 m2 και χωρίζεται σε 500 περίπου τουριστικά περίπτερα από όλο τον κόσμο, με πάνω από 1500 τουριστικά γραφεία και περισσότερες από 50 χώρες. Οι επισκέπτες ήταν πέρσι πάνω από 66.000 και έγιναν 1300 περίπου επιχειρηματικές συναντήσεις για την διαπροσωπική προώθηση τουριστικών περιοχών. Οι εκθέτες χωρίζονται ανά περιοχή όπως:

1.Λατινική Αμερική (Χιλή, Περού, Εκουαδόρ, Βραζιλία, Κολομβία, Ελ Σαλβαδόρ κ.α)

2.Κεντρική Ευρώπη (Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Τσεχία, Κροατία κ.α.)

3.Ανατολική Ευρώπη (Ρουμανία, Αζερμπαϊτζάν, Σερβία, Μοντενέγκρο, Βοσνία, Σλοβενία, Αλβανία κ.α.)

4.Ισπανία – Πορτογαλλία και Μεσογειακές χώρες (Συρία, Τουρκία, Μαρόκο)

5.Ιταλία – Σικελία – Σαρδηνία

6.Ελλάδα (όπου ένα ολόκληρο περίπτερο που το ονομάζουν «Ο μύθος της Ελλάδας» φιλοξενεί δήμους όπως: Ρόδος, Μύλος, Ιθάκη, Πάρος, Παξοί, Σέρρες, Ύδρα, Ζάκυνθος, Στύρα κ.α.)

7.Ελβετία


Η νέα δημοτική αρχή πιστεύει ότι η προσέγγιση ξένων τουριστών από εύπορες οικονομικά χώρες είναι το καλύτερο target group για την περιοχή της Μαρώνειας που έχει τη δυνατότητα να παρέχει πολύ υψηλού επιπέδου διαμονή αλλά και ότι μια τέτοια συμμετοχή θα προωθήσει διαφημιστικά όχι μόνο το δήμο αλλά και όλη την περιφέρεια, θα διευρύνει το τουριστικό ενδιαφέρον των επισκεπτών του τόπου και θα βελτιώσει το οικονομικό επίπεδο των όλων εμπλεκόμενων επιχειρηματιών.

Το περίπτερο του Δήμου Μαρώνειας θα το πλαισιώσουν οι: κ.Ευγενία Εξακοΐδου και κ.Φανή Χουδελούδη.

Τα έξοδα της έκθεσης καλύφθηκαν εξολοκλήρου από τις ευγενικές χορηγίες του Υπουργείου Εξωτερικών, της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. της Βιομηχανίας «Εκκοκκιστήρια Θράκης» και τους ξενοδόχους κ. Γιώργο Βολουδάκη ξενοδοχείο «Ρωξάνη», κ. Νικόλαο Ντίνα ξενοδοχείο «Ίσμαρος» και κ. Σούλα Χρισοστόμου ξενοδοχείο «Όλυμπος».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.