Ο Δημος Μαρωνειας Σαπων βραβευσε τον 7χρονο Ραφαηλ Τσορμπατζογλου

Για την «χρυσή» του διάκριση στον διαγωνισμό “Picasso Art Contest 2017”

Το χρυσό βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής του Ιδρύματος Πικάσο, απέσπασε ο 7χρονος μαθητής της πρώτης τάξης του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών Ραφαήλ Τσορμπατζόγλου.

Ο μικρός ζωγράφος πήρε ένα εκ των χρυσών βραβείων (golden certificate) στην κατηγορία 6-10 ετών του παγκόσμιου διαγωνισμού “Picasso Art Contest 2017”, ο οποίος διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Picasso Art Contest το διάστημα 23 Ιανουαρίου έως 17 Φεβρουαρίου, με ελεύθερο θέμα. Το ίδρυμα Picasso Art Contest, διοργανώνει κάθε χρόνο διαγωνισμούς ζωγραφικής, δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες παιδιά από όλο τον κόσμο να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους και να προβάλουν το ταλέντο τους.

Οι συμμετοχές ήταν περισσότερες από χίλιες, και οι χώρες περισσότερες από σαράντα. Όλα τα έργα εξετάστηκαν από κριτική επιτροπή, η οποία επέλεξε τα καλύτερα για κάθε κατηγορία και ηλικιακή ομάδα. Τα βραβευθέντα έργα προέρχονταν κυρίως από τις εξής χώρες: Ινδία, Κίνα, Ουκρανία, Αραβικά Εμιράτα, Μαλαισία, Ινδονησία, Βουλγαρία, Φιλιππίνες, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Κορέα, ,Χονγκ Κονγκ, Σρι Λάνκα.
 
Την διάκριση αυτή του μικρού μας συμπολίτη τίμησε χθες, Παρασκευή, συμβολικά ο Δήμαρχων Μαρωνείας – Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης, ο οποίος βρέθηκε στον χώρο του σχολείου. Ο κ. Σταυρίδης, ενώπιον των δασκάλων και των συμμαθητών του, συνεχάρη τον μικρό Ραφαήλ, ενθαρρύνοντάς τον παράλληλα  να συνεχίσει να δημιουργεί και να τιμά τον τόπο του.
 

Πέραν του συμβολικού βραβείου, ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών προσέφερε στον μικρό ζωγράφο ένα καβαλέτο με πλήρη σύνεργα ζωγραφικής για να συνεχίσει να ξεδιπλώνει το ταλέντο του.

Να σημειωθεί ότι ο μικρός μαθητής είχε βραβευθεί και πέρσι σε διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Ελληνική Πινακοθήκη Ελλάδας επίσης με μία φιγούρα του θεάτρου Σκιών,τον Καραγκιόζη.Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.