Ο Δημος Κομοτηνης ζητα απο τους δημοτες την αυστηρη τηρηση των υγειονομικων μετρων

Οι εικόνες δημοσίων συναθροίσεων που επικρατούν τις τελευταίες μέρες προκαλούν ανησυχία, αναφέρει ο δήμαρχος Γ. Γκαράνης

Τα φετινά Χριστούγεννα λόγω του κορωνοϊού θα είναι διαφορετικά για όλους, καθώς η φυσική απόσταση πλήττει ουσιαστικά και καίρια τις κοινωνικές μας σχέσεις. Ο Δήμος Κομοτηνής καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να δημιουργήσει ένα γιορτινό κλίμα στην πόλη και στους οικισμούς, φέρνοντας λάμψη σε μια σκοτεινή υγειονομικά και οικονομικά χρονική περίοδο. Η δημοτική αρχή κατανοεί την ανάγκη των πολιτών να μοιραστούν – έστω φορώντας μάσκες και ακολουθώντας περιορισμούς- τη γιορτινή εικόνα της Κομοτηνής, αλλά τους ζητάει ν’ αναλάβουν την ατομική τους ευθύνη.

Αναγνωρίζει, βέβαια, την πολύτιμη αρωγή και τις θυσίες όλων των δημοτών στην προσπάθεια να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο, να ελαττωθούν τα κρούσματα και να μπει μια τελεία στις λίστες νεκρών, ανάμεσά τους και δημότες μας.

Σ’ αυτήν την επικίνδυνη υγειονομικά περίοδο, ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης, απευθύνει για μια ακόμη φορά έκκληση στους πολίτες όλων των ηλικιών να επανέρθουν στην αυστηρή τήρηση των μέτρων και όλων των υγειονομικών οδηγιών, για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους.
Οι εικόνες δημοσίων συναθροίσεων που επικρατούν τις τελευταίες μέρες προκαλούν ανησυχία, η οποία μεγαλώνει όσο πλησιάζουμε στις γιορτές. Η αύξηση της κίνησης που εύλογα θα προκαλέσει η επέκταση στο ωράριο των καταστημάτων τροφίμων έως τις 21:00 και το άνοιγμά τους τις Κυριακές 20 και 27 Δεκεμβρίου 2020, καθώς και το μερικό άνοιγμα της αγοράς, επιτείνει την αγωνία όλων μας. Η δημοτική αρχή υπενθυμίζει στους δημότες ότι οφείλουν να τηρήσουν αυστηρά μέτρα σχετικά με την παραλαβή παραγγελίας εκτός καταστήματος, αλλά και να επισκέπτονται τα βιβλιοπωλεία και τα κομμωτήρια αυστηρά κατόπιν ραντεβού.

Εάν οι εμβολιασμοί ξεκινήσουν έγκαιρα και προχωρήσουν ομαλά, ο Δήμος Κομοτηνής ελπίζει ότι θα είναι η τελευταία εορταστική περίοδος που θα τηρηθούν τόσο αυστηρά μέτρα.

«Όλοι μαζί μπορούμε ν’ αποτελέσουμε τον φτάχτη που θα αφήσει τον θανατηφόρο ιό έξω από τα σπίτια, τη ζωή και τα όνειρά μας», τονίζεται στην ανακοίνωση του δήμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.