Ο Δημος Κομοτηνης απαντα στον «ΣΠΑΡΤΑΚΟ» για την μεριμνα στους κατοικους της οδου Ανδριανουπολεως

«Το δικό μας ενδιαφέρον δεν είναι συγκυριακό, ούτε όψιμο, όπως της παράταξης του “Σπάρτακου”»

Την δική του απάντηση στην πρόσφατη ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» σε σχέση με τους κατοίκους του οικισμού της οδού Ανδριανουπόλεως στην Κομοτηνή και την μέριμνα που υπήρξε εν μέσω πανδημίας δίνει ο Δήμος Κομοτηνής.
 
Σε πρόσφατη ανακοίνωση η δημοτική παράταξη «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» είχε αναφερθεί στην απουσία «σοβαρών μέτρων» και «υγειονομικής μέριμνας» για την προστασία του πληθυσμού τόσο της οδού Ανδριανουπόλεως στην Κομοτηνή όσο και του οικισμού του Δροσερού στην Ξάνθη, επισημαίνοντας πως παρά τις ελλείψεις αυτές «οι λεγόμενες “υγειονομικές βόμβες” των μεγάλων οικισμών Ρομά αποδείχθηκαν τζούφιες».
 
Ο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» επίσης στάθηκε και στην οικονομική πλευρά της πανδημίας που ήδη υφίσταται το σύνολο των κατοίκων των δύο οικισμών. Όπως επισήμανε στην σχετική ανακοίνωση «ενώ στο Δροσερό ο δήμος Ξάνθης μοιράζει ανθρωπιστική βοήθεια (τρόφιμα, παιδικά γάλατα, πάνες κτλ), ο κόσμος στο τέρμα της οδού Αδριανουπόλεως δεν έχει δει κάτι ανάλογο από τον δήμο Κομοτηνής» απευθύνοντας ερωτήματα προς τον Δήμο Κομοτηνής για τον τρόπο διάθεσης των 40.000 ευρώ που έλαβε για τους Ρομά συμπολίτες μας.

Δήμος Κομοτηνής: «Το ενδιαφέρον του “ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ” εδράζεται σε εντελώς αβάσιμες, αναληθείς και ανυπόστατες πληροφορίες»

Στην δική του απάντηση ο Δήμος Κομοτηνής χαρακτηρίζει ως «όψιμο και περιστασιακό» το ενδιαφέρον της δημοτικής παράταξης, τονίζοντας πως αυτό «εδράζεται σε εντελώς αβάσιμες, αναληθείς και ανυπόστατες πληροφορίες. Ακριβώς γιατί η παράταξη “Σπάρτακος” δε νοιάστηκε όλα αυτά τα χρόνια να πληροφορηθεί για τις πολιτικές που εφαρμόζονται από τον Δήμο Κομοτηνής για τη φροντίδα και τη στήριξη αυτής της μερίδας των συμπολιτών μας».
 
Όπως επισημαίνεται «στην ανακοίνωση του “ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ” στηλιτεύεται η απουσία μέριμνας από πλευράς του Δήμου» σημειώνοντας πως «δε σκέφτηκαν, όμως, επ’ ουδενί ή – προφανώς δεν ήθελαν να σκεφτούν- ότι η απουσία αυτή κρουσμάτων οφείλεται στη συνεχή φροντίδα των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής».
Στην συνέχεια της ανακοίνωσης γίνεται αναφορά στο σύνολο των ενεργειών του Δήμου, δια μέσου του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά, που λειτουργεί και το οποίο παρέχει προς τους κατοίκους του συγκεκριμένου οικισμού τα εξής:

  1. Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε 540 νοικοκυριά.
  2. ΤΕΒΑ (βοήθεια προς τους απόρους) σε 540 νοικοκυριά.
  3. Επίδομα αναπηρίας.
  4. Επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων.
  5. Επίδομα γέννησης.
  6. Σίτιση.
  7. Παροχή σε καύσιμη ύλη.
  8. Παροχή σε είδη διατροφής, συμπεριλαμβανομένων βρεφικών κρεμών και βρεφικού γάλακτος σε 343 νοικοκυριά.
  9. Παροχή σε είδη προσωπικής υγιεινής, όπως βρεφικές πάνες, σαμπουάν, αφρόλουτρα κ.τ.λ. σε 317 νοικοκυριά.
  10. Παροχή σε είδη ρουχισμού, υπόδησης και κλινοσκεπασμάτων σε 297 νοικοκυριά.
  11. Παροχή σε είδη καθαριστικών και απολυμαντικών σε 450 νοικοκυριά.
  12. Παροχή νοσηλευτικών παροχών με κατ’ οίκον ενημέρωση για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό σε 893 νοικοκυριά.

           
«Παράλληλα με όλες αυτές τις ενέργειές μας κινηθήκαμε άμεσα και αποτελεσματικά,
ώστε να εξασφαλίσουμε ως Διοίκηση την περαιτέρω ενίσχυση του Κέντρου Κοινότητας με επιπλέον προσωπικό, μέσω της πρόσληψης 3 ατόμων με σύμβαση εργασίας. Μια
προκήρυξη, η οποία “τρέχει” και θα ολοκληρωθεί στις αρχές Μαΐου» συνεχίζει η ανακοίνωση αναφέροντας επίσης πως «οι υπηρεσίες καθαριότητας μας μεριμνούν συνεχώς για την καθαριότητα και την τακτική απολύμανση του οικισμού».

Τέλος όπως επισημαίνεται «εμείς, ως διοίκηση, κινηθήκαμε άμεσα και εντός λίγων ημερών, στις 3 Απριλίου 2020, εγκαταστήσαμε εργολάβο καθαριότητας, προκειμένου να ενισχύσουμε τις παρεχόμενες από τον Δήμο Κομοτηνής υπηρεσίες απολύμανσης και καθαριότητας. Αγοράσαμε και διανείμαμε σε όλα τα νοικοκυριά του οικισμού επιπλέον είδη καθαρισμού, όπως χλωρίνες και σαπούνια και εντείναμε τις προσπάθειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων με φυλλάδια και πληροφόρηση πόρτα-πόρτα».

 «Οι ενέργειες και οι δράσεις μας δε σταματούν. Συνεχίζονται αδιάλειπτα, ακριβώς γιατί το δικό μας ενδιαφέρον δεν είναι συγκυριακό, ούτε όψιμο, όπως της παράταξης του “Σπάρτακου”» καταλήγει.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.