Ο δημος και οχι η Περιφερεια υπευθυνος για τη λειτουργια και συντηρηση των φωτεινων σηματοδοτων στο κεντρο της Κομοτηνης

Η διοίκηση της Περιφέρειας απαντά στους ισχυρισμούς του δημάρχου Κομοτηνής

Τη δική της απάντηση δίνει η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ σχετικά με το ποιος έχει την αρμοδιότητα για την αποκατάσταση των βλαβών και τη συντήρηση των φωτεινών σηματοδοτών στο κέντρο της Κομοτηνής.
 
Όπως μαρτυρά η εμπειρία όλων των κατοίκων της πόλης που διέρχονταν από το κέντρο της πόλης με το αυτοκίνητό τους, το κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη τις τελευταίες ημέρες εντάθηκε ακόμη περισσότερο αφού οι φωτεινοί σηματοδότες που βρίσκονται στο κέντρο λόγω βλάβης έπαψαν να λειτουργούν. Αποτέλεσμα αυτής της βλάβης αλλά και του χρονοβόρου της αποκατάστασης ήταν σε ένα από τα πιο κυκλοφοριακά επιφορτισμένα σημεία της πόλης να εκτυλίσσονται σκηνές που ελλόχευαν κινδύνους τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους πεζούς.
 
Με δηλώσεις του ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ισχυρίστηκε ότι η αποκατάσταση της βλάβης εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Ωστόσο με χθεσινή της ανακοίνωση η διοίκηση της Περιφέρειας αντικρούει τους ισχυρισμούς του Δημάρχου Κομοτηνής επισημαίνοντας πως υπεύθυνες είναι οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

«Σχετικά με το ζήτημα της λειτουργίας και της συντήρησης των φωτεινών σηματοδοτών στο κέντρο της πόλης της Κομοτηνής και σύμφωνα με την με αριθ. πρωτ. 3884/5-9-2007 (ΦΕΚ 1970/Β/8-10-2007) απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ανατολικής Μακεδονίας, δεν είναι υπεύθυνες οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, όπως ισχυρίζεται ο Δήμαρχος Κομοτηνής, αλλά ο ίδιος ο Δήμος.
 
Ωστόσο, χρειάζεται να σημειωθεί, ότι μέχρι και σήμερα η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, κάθε φορά που προκύπτει ανάγκη, παρέχει την τεχνική υποστήριξη στη συντήρηση αυτών των φωτεινών σηματοδοτών, με δικό της υπάλληλο.
 
Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια δίνεται σήμερα τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών από τις υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.