Ο Δημος Ιασμου παρων στην προσπαθεια προληψης του καρκινου του μαστου

Φαναράκια μετάφεραν το μήνυμα της πρόληψης και στον ουρανό του Ιάσμου

Στα ροζ «ντύθηκε» το Σάββατο 24 Οκτωβρίου το Δημαρχείο Ιάσμου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με το Σύλλογο καρκινοπαθών Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» ένεκα του μήνα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού. Μέλη του συλλόγου αλλά και πολίτες του Ιάσμου έδωσαν το παρών στην ενημέρωση, με τον Δήμαρχο κ. Οντέρ Μουμίν να ευχαριστεί τα μέλη του Συλλόγου Δύναμη Ψυχής που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, και την φωταγώγηση του Δημαρχείου, δράσεις οι οποίες θεωρεί πως έλειπαν από το Δήμο. Τόνισε δε πως αυτή είναι μόνο η αρχή, και πως προσβλέπει σε μελλοντική τους συνεργασία.

Άλλωστε και ο ίδιος προέρχεται από μια πολυμελή οικογένεια που έζησε έντονα τον καρκίνο. «Σας μιλάω σήμερα όχι ως Δήμαρχος Ιάσμου, αλλά σαν παιδί μιας μητέρας που ξεπέρασε και νίκησε τον καρκίνο του μαστού» εκμυστηρεύθηκε για να θυμηθεί πως ήταν δύσκολες στιγμές για όλη την οικογένεια, με τον ίδιο, που βρισκόταν μακριά από το σπίτι ως φοιτητής, να θυμάται τον φόβο κάθε φορά που καλούσαν το τηλέφωνό του από το σπίτι, μήπως ακούσει ότι έχασε τη μητέρα του. «Σας τα λέω αυτά για να δείξω ότι μπορεί να τύχει στον καθένα μας, ότι μπορεί να βγούμε από αυτή τη μάχη ηττημένοι ή και νικητές, αλλά δεν πρέπει να το φοβόμαστε, να το μοιραστούμε με τους οικείους μας, τους συνανθρώπους μας με την κοινωνία» ανέφερε, για να τονίσει πως ακόμα πιο σημαντική σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η πρόληψη και οι εξετάσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Κατά τη διάρκεια του φωτισμού του Δημαρχείου, οι γυναίκες του Συλλόγου άφησαν ροζ φαναράκια στον ουρανό του Ιάσμου, μεταφέροντας συμβολικά με αυτό τον τρόπο το μήνυμα της πρόληψης ακόμα πιο ψηλά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.