Ο Δημος Αρριανων για τη ρυθμιση τακτοποιησης των διαφορων στα τετραγωνικα των ακινητων

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται

Ενημέρωση για τη νομοθετική ρύθμιση βάσει της οποίας οι δημότες μπορούν χωρίς πρόστιμο να διορθώσουν διαφορές στην αναγραφή των ακινήτων παρέχει ο Δήμος Αρριανών.

Να θυμίσουμε ότι βάσει των διατάξεων του Ν. 4647/2019 (Άρθρο 51, παρ. 2) οι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου περί του υπολογισμού φόρων, τελών και εισφορών προς τους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού, μπορούν να υποβάλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία μέχρι 31 Μαρτίου 2020, χωρίς την επιβολή προστίμων για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης.

Ο Δήμος Αρριανών καλεί τους δημότες να εκμεταλλευτούν την παραπάνω νομοθετική ρύθμιση, και να δηλώσουν το σύνολο των ακινήτων τους, ώστε να τακτοποιηθούν οι τυχόν διαφορές των τετραγωνικών μέτρων της ιδιοκτησίας τους με τον Δήμο, χωρίς την επιβολή προστίμων. Η προθεσμία της δήλωσης είναι ως τις 31η Μαρτίου 2020.

Τα δικαιολογητικά
Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται σε φωτοαντίγραφα είναι:

  1. Αίτηση (υπάρχει υπόδειγμα στην Υπηρεσία)
  2. Λογαριασμός ρεύματος (δύο όψεις) και Δελτίο Ταυτότητας (δύο όψεις)
  3. Έντυπο Ε9.
  4. Τυχόν τοπογραφικά διαγράμματα, ρυθμίσεις ή τακτοποιήσεις αυθαιρέτων ή ημιυπαίθριων χώρων εάν υπάρχουν.

Info

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Αρριανών, στον αρμόδιο υπάλληλο Κυργιαλάνη Βύρωνα, τηλ. 25313-52813.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.