Ο Δημητρης Λουρικας ο πρωτος «τυχερος» για το 2020

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης κέρδισε το φλουρί στην βασιλόπιτα της Π.Ε. Ροδόπης

Το πρωί της 1ης Ιανουαρίου κόπηκε  «παραδοσιακά» η βασιλόπιτα για το 2020 της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου, του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκου Τσαλικίδη και πλήθους εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας της περιοχής, φορέων, στρατού και αστυνομίας.

Την πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.Παντελεήμων, ο οποίος έκανε σαφή αναφορά στον εορτασμό φέτος των 100 ετών από την ενσωμάτωση της Θράκης στην ελληνική επικράτεια. Απευθυνόμενος προς τους φορείς είπε «ο καθένας από εμάς ας εμπνεύσει τους ανθρώπους που έχει στην ευθύνη του» και ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλον τον κόσμο», κάνοντας λόγο για μία χρονιά «ορόσημο» για τη ζωή και την περιοχή μας.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν οι τρεις βουλευτές ν. Ροδόπης κ.κ.Ευριπίδης Στυλιανίδης, Δημήτρης Χαρίτου, Ιλχάν Αχμέτ, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, περιφερειακοί σύμβουλοι, αυτοδιοικητικοί από όλη τη Ροδόπη κι εκπρόσωποι φορέων του νομού.

Τον λόγο έλαβε πρώτος ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος ο οποίος ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά, καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία, δύναμη, προκοπή και ειρήνη σε όλον τον κόσμο» προτάσσοντας την ανάγκη συνεργασίας όλων ώστε «να προχωρήσει ο τόπος μπροστά».

«Το στοίχημα της διοίκησής μας για τη νέα χρονιά είναι να προχωρήσουμε όλα όσα έχουμε σχεδιάσει» ανέφερε ο ίδιος κάνοντας αναφορά στο ολοκληρωμένο σχέδιο της Περιφέρειας ΑΜΘ για την ανάπτυξη του τόπου, ένα σχέδιο που εμπλουτίζεται συνεχώς και το οποίο με την στήριξη όλων θα γίνει πραγματικότητα.

Νίκος Τσαλικίδης
«Το 2020 να δώσουμε στη Ροδόπη αυτό που στερήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια»

«Αφήνουμε πίσω το 2019 και μπαίνουμε στο 2020 με αισιοδοξία και σταθερό βηματισμό» ανέφερε με τη σειρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κάνοντας λόγο για μία ημέρα, ευκαιρία απολογισμού και αυτοκριτικής.

Ο κ. Τσαλικίδης αναφερόμενος στο έτος που αφήσαμε πίσω μας έκανε λόγο για μία άκρως προεκλογική χρονιά, η οποία ωστόσο έθεσε τις προϋποθέσεις για το 2020, το οποίο «θα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους, με κοινό τόπο την πρόοδο, την ασφάλεια και την ανάδειξη της περιοχής». Ο ίδιος έκανε αναφορά και στην επέτειο των 100 χρόνων της απελευθέρωσης της Θράκης, τονίζοντας πως «προς την κατεύθυνση αυτή  θα πρέπει να δημιουργήσουμε συνεργασίες και να δώσουμε αυτό που η ευλογημένη γη στερήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Το φλουρί της βασιλόπιτας κέρδισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης Δημήτρης Λουρίκας, ο οποίος έλαβε από τα χέρια του κ. Τσαλικίδη ένα ασημένιο ρόδι για γούρι και το επετειακό λεύκωμα της Ροδόπης από το Via Egnatia αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.