Ο δημαρχος Ευαγγελος Τσομπανοπουλος παρουσιασε το υλικο τουριστικης προβολης 2017 του Δημου Νεστου

Δήμος Νέστου: Ένας δήμος μεστός ζωής (Full of life)!!! - «Για πρώτη φορά ο Δήμος Νέστου προχωράει με σχέδιο στην ολοκληρωμένη προβολή του φυσικού, ιστορικού και πολιτιστικού θησαυρού που διαθέτει»

Παρουσιάστηκε προχθές στο μοντέρνο και λειτουργικό κτίριο του Δήμου Νέστου, με το εξαιρετικό ενταγμένο αίθριο στην είσοδό του, το υλικό τουριστικής προβολής 2017 του Δήμου, από τον Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Τσομπανόπουλο.
 
Η παρουσίαση έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία  μελών της επιτροπής τουρισμού του Δήμου, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων των  μέσων ενημέρωσης της περιοχής και της τηλεόρασης Center.
 
Ο κ. Τσομπανόπουλος, ανέφερε ότι «για πρώτη φορά ο Δήμος Νέστου προχωράει με σχέδιο στην ολοκληρωμένη προβολή του φυσικού, ιστορικού και πολιτιστικού θησαυρού που διαθέτει η περιοχή του Δήμου, με σκοπό να αυξηθεί η τουριστική κίνηση».
 
«Για το σκοπό αυτό», ανέφερε στη συνέχεια, «απευθυνθήκαμε σε ειδικούς που μας ετοίμασαν την πρώτη σειρά τουριστικού προωθητικού υλικού ─έντυπα, video και spot─ και   τα οποία και παρουσιάζουμε σήμερα. Στο επίκεντρο της προβολής είναι η Κεραμωτή που αποτελεί τον κατεξοχήν τουριστικό προορισμό και παράλληλα όλα τα άλλα σημεία του πεδινού και ορεινού δήμου που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πρωταγωνιστικό ρόλο στα έντυπα έχει και ο ποταμός Νέστος που διατρέχει το σύνολο του δήμου μας και από τον οποίο δανείστηκε το όνομα και ο δήμος. Το εξώφυλλο, κι αυτή ήταν δική μου επιθυμία», διευκρίνισε στη συνέχεια, «κοσμεί  ένα μαγευτικό τοπίο του ποταμού Νέστου, ο οποίος είναι ο τροφοδότης – ο γεννήτωρ ποταμός της περιοχής. Eξ ου και το slogan που επιλέξαμε είναι το:  «ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ Μεστός ζωής». Ένα slogan  που «παίζει» με το σημερινό επίθετο μεστός, ήταν όμως, κατά τον Perdrizet, η ονομασία του ποταμού Νέστου στη θρακική διάλεκτο.»
 
Ακολούθως το λόγο έλαβε η κ. Φελίνα Καζάκου-Βρούζου, η οποία αναφέρθηκε λεπτομερειακά στο project τουριστικής προβολής 2017 του Δήμου Νέστου, το οποίο ανέλαβαν, ως εταιρεία συμβούλων, και προέκυψε μετά από πολύμηνη εργασία με την πραγματικότητα του Δήμου Νέστου, έτσι ώστε μετά την επεξεργασία των στοιχείων να καταλήξουν σε συμπεράσματα για τις προτάσεις που πρέπει να υποβληθούν, προκειμένου  ο Δήμος Νέστου να αποκτήσει ένα δυναμικό τουριστικό προφίλ.

Η κ. Καζάκου επεσήμανε, όπως και ο δήμαρχος Ευάγγελος Τσομπανόπουλος, ότι το προς παρουσίαση υλικό είναι μόνον η αρχή του εγχειρήματος τουριστικής προβολής του Δήμου, που καλό θα ήταν να συνεχίσει την προσπάθεια με θεματικές επεξεργασίες, εστιάζοντας παραδείγματος χάριν στον παραθαλάσσιο, τον εναλλακτικό τουρισμό ( περιπατητικό, περιβαλλοντικό, κ.α.), τον γαστρονομικό, τον θρησκευτικό κ.α.
 
Ακολούθως, τον λόγο έλαβε η φιλόλογος και επιμελήτρια εκδόσεων Τζένη Κατσαρή-Βαφειάδη, η οποία αναφέρθηκε στις δυσκολίες αποτύπωσης ενός ιδιαίτερα πλούσιου πολιτισμικά δήμου, σ' έναν μικρής έκτασης οδηγό, 36 μόνο σελίδων, κατανεμημένων σε ενότητες, μέσω των οποίων έπρεπε να επιτευχθεί η μέγιστη πύκνωση,  έτσι ώστε να μην παραληφθούν, έστω και ως λεκτική αναφορά, τα μείζονα του Δήμου. Η κ. Κατσαρή δεν παρέλειψε  να ευχαριστήσει τον δήμαρχο κ. Ευάγγελο Τσομπανόπουλο, για την πολύ καλή αλλά και εξόχως απαιτητική ποιοτική τους συνεργασία, τους δημοτικούς συμβούλους κ. Γιάννη Χατζηγιαννακούδη, Ελένη Ψυλλίδου, Κώστα Παπαθεοδώρου με τους οποίους η ομάδα υλοποίησης του project συνεργάστηκε, καθώς και ξεχωριστά τον κ. Αναστάσιο Τσολάκη, για την συμπαράστασή του στην επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος, ευχαριστώντας  επίσης  τους  κ.κ. Κώστα Χατζηγεωργίου και Δημήτρη Καμαρίδη, εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης της περιοχής.
 
Στη  συνέχεια με τη βοήθεια power point παρουσιάστηκε το υλικό που έχει παραχθεί και διανεμήθηκε στους παρευρισκομένους, τοποθετημένο σε ομόλογο για την τουριστική προβολή 2017 Folder, το οποίο περιείχε τον 36σέλιδο οδηγό, διαφημιστικούς σελιδοδείκτες και τον πολύπτυχο χάρτη.
 
Το υλικό το οποίο παρήχθη στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής Νέστου 2017 είναι το ακόλουθο:
 
Ι. ΔΙΓΛΩΣΣΟΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ


 
Ο  δίγλωσσος  γενικός στα ελληνικά και  αγγλικά τουριστικός Οδηγός  του Δήμου  περιγράφει με σύντομα κείμενα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, κατανεμημένο σε ενότητες, τα βασικά χαρακτηριστικά του δήμου Νέστου.
 

Οι ενότητες του Οδηγού, που ανοίγει με τον Χάρτη του Δήμου, είναι οι εξής: 1.Εισαγωγή στην ταυτότητα του Δήμου 2. Ιστορία 3. Πολιτισμός 4. Αστική ζωή-περιλαμβάνονται οι βασικοί  οικισμοί του δήμου 5. Θρησκευτική ζωή 6. Τοπική Οικονομία 7. Φύση και Περιβάλλον 8. Πολιτιστικές Εκδηλώσεις και 9. Χρήσιμε ταξιδιωτικές πληροφορίες.
 

Ο Οδηγός είναι έγχρωμος, σύντομος και περιεκτικός. Στηριζόμενος στη γενική και επιστημονική βιβλιογραφία περί Νέστου αναδεικνύει τα βασικά στοιχεία της ταυτότητας του Δήμου που συνυφαίνονται: με τον ποταμό Νέστο και τους βιοτόπους του, την Κεραμωτή, την αμμόγλωσσά της και την κομβική της διακομετακομιστική σημασία, το ιδιαίτερα πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής σε αρχαιότητες (Αρχαία Πίστυρος, Νεκροταφείο Λιθοχωρίου, Φρούρια επί της αρχαίας Via Egnatia) κ.ά), διασωζόμενα δημιουργήματα και εκφράσεις του λαϊκού πολιτισμού, τις σύγχρονες πολιτιστικές  δραστηριότητες και τον μεγάλο αριθμό δραστηριοτήτων οικολογικού, περιηγητικού και εναλλακτικού τουρισμού.
 

Στις χρήσιμες ταξιδιωτικές Οδηγίες γίνεται, όπου είναι δυνατόν, καταγραφή των διαδικτυακών τόπων των φορέων υπηρεσιών, για άμεση ενημέρωση των ενδιαφερομένων στους τρόπους άφιξης, διαμονής, μετακινήσεων και εστίασης στην περιοχή του Δήμου Νέστου. 
 
ΙΙ. ΔΙΓΛΩΣΣΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ – ΧΑΡΤΕΣ
 
Οι δίγλωσσοι Τουριστικοί Οδηγοί- Χάρτες είναι τρεις. Στα:
 
Ελληνικά – Αγγλικά
Ελληνικά- Βουλγάρικα
Ελληνικά- Ρουμάνικα 
 

Δημιουργήθηκαν με στόχο την εξυπηρέτηση της τουριστικής καμπάνιας του Δήμου στο πολυπληθές  κοινό των εκθέσεων, εξ ου και οι τρεις είναι απολύτως χρηστικοί χάρτες-πολύπτυχα μιας άμεσης ενημέρωσης στα βασικά χαρακτηριστικά του Δήμου Νέστου. Στην μία τους όψη καταγράφονται τα γενικά χαρακτηριστικά του Δήμου, ο περιβαλλοντικός και πολιτιστικός του πλούτος, η οικονομική του δυναμική και παρατίθενται χρήσιμες ταξιδιωτικές υπηρεσίες. Στη δεύτερη όψη του υπάρχει ο Χάρτης του Δήμου και πλούσιο μεν αλλά σύντομο υπόμνημά του  σε μνημεία -αρχαία, βυζαντινά και νεότερα- μουσεία, βιότοπους και διατηρητέα κτίρια.
 
ΙΙΙ.ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΕΝΤΕ ΔΙΓΛΩΣΣΩΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΑΦΙΣΩΝ
 

Στις αφίσες απεικονίζονται πέντε διαφορετικά, χαρακτηριστικά σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της περιοχής του Δήμου Νέστου, που αποδίδουν όμως την τριπλή του ταυτότητα που εστιάζεται στις λέξεις: Νέστος ποταμός-θάλασσα-πολιτισμός. Οι αφίσες θα διανέμονται, αλλά και θα αναρτώνται σε σημεία εισόδου και υπηρεσίες εξυπηρέτησης τουριστών τόσο στα όρια του Δήμου και του Νομού όσο και στις εγχώριες και διεθνείς τουριστικές διοργανώσεις. 
 
iv. ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΕΝΤΕ ΔΙΓΛΩΣΣΩΝ ROLLUPBANNERS
 

Στα πέντε διαφορετικά θεματικά rollupBanners απεικονίζονται πέντε διαφορετικά, χαρακτηριστικά σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της περιοχής του Δήμου Νέστου. Τα rollupBanners  θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος  του Δήμου Νέστου σε εκθέσεις τουριστικής προβολής  στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό καθώς και σε σημεία εισόδου της χώρας σε περιφερειακό επίπεδο. 
 
V.ΠΑΡΑΓΩΓΗ  VIDEO-ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΩΝ

Tα δύο video, το ένα στην ελληνική γλώσσα και το δεύτερο στην αγγλική γλώσσα,  θα αναρτηθούν στο YouTube και στο site του Δήμου και θα επικοινωνούν το τουριστικό προϊόν  του Δήμου Νέστου στο σύνολό του. Προβολή τους θα γίνεται σε εκθεσιακούς χώρους καθώς και σε σημεία εισόδου της χώρας σε περιφερειακό επίπεδο. Η συνολική τους διάρκεια είναι 2,5΄. 
 
VI.ΠΑΡΑΓΩΓΗ TVC / ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΠΟΤ

Το TVC / τηλεοπτικό spot, για την τουριστική προβολή του Δήμου Νέστου στο σύνολό του, θα προβληθεί σε τοπικά και εθνικά τηλεοπτικά μέσα. Η παραγωγή του TVC / τηλεοπτικού spot  έχει διάρκεια 20’’ και είναι στην ελληνική γλώσσα και αγγλική γλώσσα.  

Συντελεστές της έκδοσης

Να σημειώσουμε ότι για την διεκπεραίωση του project συνεργάστηκαν οι φωτογράφοι: Ignacio Vilgre, Πάρης Γκόρφης, ο οποίος ήταν και παρών στην παρουσίαση,  ο εκδότης Θοδωρής Σπανέλης και η επίτιμος έφορος αρχαιοτήτων Πολυξένη Τσατσοπούλου ως προς το φωτογραφικό υλικό της Via Egnatia που επέτρεψε να φιλοξενηθεί στον Οδηγό από το ομότιτλο βιβλίο της. Τη μετάφραση στα αγγλικά του Οδηγού, καθώς και μέρος των κειμένων στα ελληνικά, υπογράφει η φιλόλογος Ζωή Ρωσσίδου, ενώ το video και το spot φέρουν την υπογραφή του ταλαντούχου κινηματογραφιστή Μιχάλη Βαμβακά της MΑΙΚ Productions. Να σημειώσουμε ότι το video, όπως σημείωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασης o κ. Τσομπανόπουλος,  απέσπασε τα θετικότερα των σχολίων όταν προβλήθηκε στην τελετή επίδοσης στον Δήμο Νέστου του βραβείου GREEK GREEN AWARDS.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.