«Ο Διευθυντης του σχολειου μας ενδιαφερεται υπερ το δεον για καθε θεμα που προκυπτει»

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου δημοτικού στο πλευρό του διευθυντή

Στο πλευρό του διευθυντή του 10ου δημοτικού σχολείου Κομοτηνής του στέκεται ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μέσω ανακοίνωσής του σημειώνοντας σε σχέση με το περιστατικό που εκτιλήχθηκε στο προαύλιο του σχολείου πως «σε κάθε περίπτωση οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών για οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργείται στο σχολείο καλό θα ήταν, πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια, να απευθύνονται στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας προκειμένου να γίνεται προσπάθεια επίλυσης των διαφορών». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έχει ως εξής: 

Σκοπός του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής είναι η καλλιέργεια του πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του, της διοίκησης και του διδακτικού προσωπικού του Σχολείου και των μαθητών. Με γνώμονα πάντα την ψυχική και σωματική ασφάλεια των μαθητών αφενός και την ολόπλευρη ανάπτυξή τους αφετέρου, σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό και τη διοίκηση του σχολείου εργαζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής κοινότητας.
 
Με αφορμή το ατυχές περιστατικό που συνέβη πριν λίγες μέρες στο σχολείο μας και το οποίο έχει πάρει μεγάλη έκταση, ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον Διευθυντή του Σχολείου μας, κ. Αγγελάκη Βαγγέλη, ο οποίος διασύρεται κατ’ εξακολούθηση και αδικαιολόγητα, μετά το παραπάνω περιστατικό.
 
Επικροτούμε την πάγια τακτική του σχολείου μας να μην επιτρέπει σε εξωσχολικούς παράγοντες να έχουν οποιαδήποτε δοσοληψία ή επικοινωνία με τους μαθητές, χωρίς την παρουσία του εφημερεύοντος δασκάλου, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών μας.
 
Δηλώνουμε ότι με τον κ. Αγγελάκη Βαγγέλη συνεργαζόμαστε αρκετά χρόνια, δεδομένου ότι υπηρετεί στο σχολείο μας 15 έτη, εκ των οποίων τα 2 τελευταία από τη θέση του Διευθυντή. Έχουμε άριστη επικοινωνία και συνεργασία μαζί του και είναι πάντα στη διάθεση του συλλόγου μας αλλά και του κάθε γονέα ξεχωριστά, προκειμένου να ακούσει τα παράπονα ή τα θέματα που τον απασχολούν και να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης.
 
Επειδή δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, αναφέρει ότι «υπάρχει εκ μέρους των εκπαιδευτικών και της διεύθυνσης του σχολείου αμέλεια στη διαχείριση φαινομένων κακών συμπεριφορών μεταξύ μαθητών» δηλώνουμε, ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, ότι δεν έχουμε καμία καταγγελία ή έστω παράπονο από κάποιον γονέα ή κηδεμόνα μαθητή σχετικά με αμέλεια των δασκάλων και κυρίως του Διευθυντή του σχολείου μας στη διαχείριση τέτοιων φαινομένων, τουναντίον μάλιστα εμείς, ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, έχουμε διαπιστώσει ότι ο Διευθυντής του σχολείου μας ενδιαφέρεται υπέρ το δέον για κάθε θέμα που προκύπτει. Σε κάθε περίπτωση οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών για οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργείται στο σχολείο καλό θα ήταν, πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια, να απευθύνονται στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας προκειμένου να γίνεται προσπάθεια επίλυσης των διαφορών.
 
Ο Σύλλογός μας είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Διευθυντή του σχολείου μας, κ. Αγγελάκη Βαγγέλη, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία, δεδομένου ότι σκοπός τόσο του Διευθυντή αλλά και των γονέων είναι η εύρυθμη λειτουργία της σχολικής κοινότητας και η εκπαίδευση των παιδιών μας σε ένα ήρεμο σχολικό περιβάλλον».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.