«Ο Διαβολος τραγουδουσε τα Μπλουζ»

Μια ιστορία εκδίκησης, πάθους και μπλουζ παρουσιάστηκε στην Κομοτηνή από την συγγραφέα Λίλλυ Σπαντιδάκη

Μια ιστορία εκδίκησης και πάθους γνώρισαν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου στο Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο, στην Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Λίλλυς Σπαντιδάκη με τίτλο «Ο Διάβολος τραγουδούσε τα Μπλουζ». 

Με φόντο τη Νέα Ορλεάνη του 1963 

Η συγγραφέας, μαζί με τη συγγραφέα Φωτεινή Ναούμ και την αρχαιολόγο-μουσειολόγο κ. Νάγια Δαλακούρα η οποία διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο, ζωντάνεψαν τη Νέα Ορλεάνη του 1963, όπου μια μαύρη τραγουδίστρια, η Ζόλα, ξεκινά μια ιστορία εκδίκησης μέσα στην μπλουζ ατμόσφαιρα της πόλης που ζει και αυτή, όπως και πολλές άλλες, την αυγή του κινήματος των φυλετικών δικαιωμάτων στην Αμερική. Άλλωστε ο φυλετικός διαχωρισμός παίζει τεράστιο ρόλο στην ιστορία, σημείωσε η ίδια η συγγραφέας, μιας και η μαύρη πρωταγωνίστρια αποφασίζει να πάρει εκδίκηση από κάποιους λευκούς άντρες, και έτσι οδηγείται η ιστορία σε ενδιαφέροντα και πολλές φορές απροσδόκητα σημεία. 

Λίλλυ Σπαντιδάκη, συγγραφέας «Ένα συγκεκριμένο ιστορικό πλαίσιο υπηρετεί καλύτερα τις ιστορίες που θέλω να διηγηθώ» 

Η ίδια επέλεξε την Νέα Ορλεάνη του 1963 για να βασίσει το βιβλίο της για ένα πολύ απλό λόγο: ήθελε η πρωταγωνίστρια να είναι μαύρη.
 
«Από τη στιγμή που η πρωταγωνίστρια είναι μαύρη και μιλάμε για το φυλετικό διαχωρισμό έπρεπε να τοποθετηθεί σε μια εποχή που ο διαχωρισμός είχε μεγάλη σημασία, οπότε το 1963 είναι η χρονιά που δολοφονείται ο Κέννεντι, ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ πραγματοποιεί την περίφημη ομιλία του με την ιστορική φράση «Έχω ένα όνειρο» στην Ουάσιγκτον, και ξεκινούν επί της ουσίας τα πράματα να αλλάζουν, και μέσα από αυτή την αλλαγή η Ζόλα παίρνει περισσότερη δύναμη από τα τεκταινόμενα» .
 

Η κ. Σπαντιδάκη τόσο σε αυτό το βιβλίο όσο και στο πρώτο της το «Χωρίς σκηνή» προσπαθεί να τοποθετήσει τους πρωταγωνιστές της σε μια συγκεκριμένη εποχή και ένα συγκεκριμένο τόπο, θεωρώντας ότι αυτό εξυπηρετεί καλύτερα αυτό που επιθυμεί με τις ιστορίες της να πει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.